Jump to content

Recommended Posts

Hi there!

 

I am a newbie regarding Hackintosh, so my question may be dumb but I cant solve it.

 

I have a HP Pavilion G6 2240sh laptop which is Hackintosh-compatible. I made a bootable usb stick with Win32DiskImager. I can boot from that without any problem, the install wizard starts up, but it stucked at the partitioning.

 

I have a hard drive with MBR, it's splitted to 3 parts (1 for windows, 1 for hackintosh and 1 for data). Windows have been already installed.

 

When I sould have to choose the partition where I want to install Mavericks, i dont see my hard drive in the list. When i open the disk utility, i can see it, but no modifications cant be made because i contantly get error messages without specs (Partition cant be mounted, cant be deleted and so on). I have already tried to make an empty "partition", in that case i could make a partition but the process is stucked at prepairing phase and after some minutes its freeze.

 

How could i solve this? Maybe I should reformat my whole hard drive?

 

Thanks for you answers in advance!

 

Best Regards

Zoli

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

as per you couldn't see you HDD is listed bcoz of Your Hdd setting is not changed in Bios ,set to SATA=AHCI ,,try again report results 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I think the problem is not the bios settings. I checked it but i didnt find sata configuration menu in my BIOS. I google'd it and found out these: http://h30499.www3.hp.com/t5/Notebook-PCs-Pavilions-Presario/Pavilion-G6-2127TX-option-in-BIOS-to-set-IDE-mode/td-p/5798071#.UuPVUrSCvIU

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Operating-Systems-and-Software/Hp-Pavilion-g6-2130se-No-AhCi-in-Bios/td-p/2815013

 

Regarding these my SATA have been already set to AHCI. Now i try to install the latest sata ahci controllers and stuffs which may help me. I will keep you updated if I get anything positive :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally I got enough time to figure out what the problem is. :)

 

I updated my bios and firmware of my ahci controller and now everything is working fine. o/

 

Customization: uncheck GraphicEnabler, check the IGPEnabler and move Intel kexts. After installation, hackintosh booted without any problem, in addition windows, too. I didnt even have to use any magic in boot files. For Pavilion G6 2240sh, everything seems to be working, except the wifi card (Ralink RT3290), as i know i should have to replace that with a new card.

 

Thanks for the help and, of course, thanks for the firmware :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats a good news you got hackintosh working ,, :)  :)

@ try this one for ralink http://www.wired.com/gadgetlab/2008/12/ralink-releases/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried it, but it doesnt work. After installation I got an application named "ralink wireless", but i cant open it. I mean i clicked on it, but after long minutes, nothing happened. I checked my hardware in terminal (lspci -nn) and the osx doesnt recognized my wireless card, it is still marked as "unknown device". In addition it seemed to mess up my usb tethering, but i fixed it. I think a wifi usb stick would be the perfect solution as i dont want to violate the warranty :)

 

Anyways, thanks for the tip, @Deepak :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community.

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $8.78 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×