Jump to content
Sign in to follow this  
GLazu

Can't perform kext scan: no kext summary

Recommended Posts

Can't perform kext scan: no kext summary

Hey, I tried installing MAC OSX Yosemite on my AMD PC with this tutorial, i uploaded the .dmg file to my 16GB usb using TransMac and i booted up. I tried various boot flags, like -v, -f, -F, -x, -s, ncpi=0x2000, ncpi=0x3000, GraphicsEnabler=No etc. and i always get the same error: can't perform kext scan: no kext summary.

 

I have managed to get yosemite running on a virtual machine using VirtualBox, but UniBeast doesn't work on VMs, and MacPwn gets stuck at "3 minutes remaining"

Is there any way i can get Yosemite installing on my computer?

Pictures:

obHmcdP.jpg

(no flags other than /amd)

hmnQkuV.jpg

(various flags, using /amd64)

Specs:

AMD FX-8350 8-core CPU @ 4GHz

AsRock 990FX Extreme3 motherboard

4GB RAM @ 1600MHz

1TB HDD

 

I tried getting the bios settings as close as i could to the ones specified in the tutorial.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey man i have a yosemite amdfx 9370 build on asus sabertooth 990fx with xfire msi7950 x2. The way i did it was:

Make sure usb is usb2.0 (usb3.0 is buggy for installers).

Use transmac to restore the .dmg to the usb.

Reboot and go into bios and make sure your settings are correct. Then boot to usb.

For first boot args use "/amd1 -v -f npci=0x2000 (*or npci=0x300* ) GraphicsEnabler=No (*nv_disable=1 for nvidia cards*) msibase=0x90"

If it fails try boot args again with -x to boot into safe mode

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ValkiryTried all that and didn't work. My usb stick is usb 3.0, but i use it in an usb 2.0 port. I used a vanilla El Capitan with the stuff i got from amd-osx.com and i created something that seems to want to work, but i have problems with the drivers.

https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/4r1jjm/how_to_create_bootable_usb_installation_for_pc/ Check this thread i made 

Share this post


Link to post
Share on other sites

what did i just say, dont use USB3.0 drive!!! ONLY USB2.0 drive!!! USB3.0 DRIVES DO NOT WORK WELL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same error with mine, tried usb 2.0, 

Included these kext files which were missing in

EFI/EFI/CLOVER/kexts/10.11 and other (for sierra)
AHCI_3rdParty_SATA.kext
EvOreboot.kext
FakeSMC.kext
GenericUSBXHCI.kext
NullCPUPowerManagement.kext
RealtekRTL8111.kext

as mentioned in https://www.tonymacx86.com/threads/solved-booting-into-installer-fails-quickly-panic-cpu-0-caller-0xffffff80003d6a9a.175281/

still not working, want solution ASAP

hardware is 6th gen ci7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...