Install hanging on Dell inspiron 5521 - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone
Jump to content
littledude565

Install hanging on Dell inspiron 5521

Recommended Posts

Hey all. I'm trying to install Niresh's Maverick 10.9.0 and during the install it just hangs at 19 minutes remaining. I've tried booting it with -x and installing but still no luck.

I've customised the install to make sure that the graphic ktexts are selected

 

Can anyone help? I'm close to giving up and going back to Ubuntu 

 

My specs are 

 

Dell inspiron 15r 5521

CPU Type : Intel Core i7-3537U 2.0GHz
Screen : 15.6"
Memory Size : 8GB DDR3
Hard Disk : 1TB
Optical Drive : DVD?R/RW
Graphics Card : Intel HD Graphics 4000 and AMD 8730m 
Video Memory : Shared memory
CPU
CPU Type : Intel Core i7
CPU Speed : 3537U(2.00GHz)
CPU Support : 4MB L3 Cache : Max Turbo Frequency 3.1 GHz
Display
Screen Size : 15.6"
Touchscreen : Yes
Wide Screen Support : Yes
Resolution : 1366 x 768
Operating Systems
Operating System : Windows 8
Graphics
GPU/VPU : Intel HD Graphics 4000
Video Memory : Shared system memory
Graphic Type : Integrated Card
Hard Drive
HDD : 1TB
HDD RPM : 5400rpm
Memory
Memory : 8GB
Memory Speed : DDR3 1600
Optical Drive
Optical Drive Type : DVD?R/RW
Optical Drive Spec : 8X CD / DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive)
Communications
WLAN : Intel Centrino Wireless 2230, 2x2 bgn
Bluetooth : Yes
Audio
Audio : Waves MaxxAudio
Input Device
Keyboard : Non-Backlit Keyboard
General
Style : Standard
Type : Mainstream
Usage : Consumer
Power
Battery : 6-cell lithium ion

Share this post


Link to post
Share on other sites

This problem doesn't regard your laptop, but the drive where the installer is.

I had this problem too, and i solved by restoring the Niresh ISO/DMG to an external hard drive (NOT flash drive).

This is because a flash drive may be very slow and give some problems.

Now the install works flawlessly.

Sorry for bad english!

EDIT: It might hang another time between 2-3 minutes: it's normal, just wait and it will complete!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

This problem doesn't regard your laptop, but the drive where the installer is.

I had this problem too, and i solved by restoring the Niresh ISO/DMG to an external hard drive (NOT flash drive).

This is because a flash drive may be very slow and give some problems.

Now the install works flawlessly.

Sorry for bad english!

EDIT: It might hang another time between 2-3 minutes: it's normal, just wait and it will complete!

 

 

I don't know what the problem was, but I tried installing it from an external hard drive and it worked perfectly! Thank you very much for your help :)

Now to try and get the internet working haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem is the flash drive: they are not so reliable for this.

Make another post for the wifi card, i might help you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hackintosh Zone Donations

    Hackintosh Zone is a free website with most useful Hackintosh Resources, We try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on.



    $8.78 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hi guys I've installed Yosemite Zone 10.10.1 on my PC who has the following specs: CPU: FX-8850 GPU: R7 260X MOBO: 990FXAUD3 REV 4.0

      I installed yosemite zone 10.10.1 without any problem and successfully installed the ethernet drivers with the PKG i found in the downloads section of hackintosh zone, I wanted to update to 10.10.5 to install the R7 260X drivers which i can download from the site but now when i enter my bootflags: npci=0x2000 and PCIRootUID=1 and I choose my ssd from chameleon bootloader it boots up and I can see it starts to load stuff when i put -v  but then the screen goes black and the system just reboots. Pls tell me how to fix thanks in advance.
    • Hi DAFFY,   Yes. High Sierra is actually installed on a Z270-F from Asus ROG. Everything's good with it.
    • Dear Community,   First of all I would like to apologise for my horrible English knowledge.   Well, I have one main problem with my hackintosh.   The first and most annoying problem is gIOScreenLockState 3. I've just tried some kexts but still this problem. Now, if I start without -v I just get black screen.   Thanks for reading,   TheXeno      
    • Can anyone specify the best or minimum NVidia GPU for Yosemite OS? Can someone list it? including the best GPU that can be supported with the nvidia web drivers. Does GT730 is supported? I only have DDR3 slot for my motherboard.
    • Thank you for your immediate response :)
  • Download Statistics

    • Files
      852
    • Comments
      2,146
    • Reviews
      2,603

×