Jump to content
joeszef

HD4000 (no kext detected, 4MB VRAM) on Yosemite Zone 10.10.1

Recommended Posts

Hello.

 

I just installed Niresh 10.10.1. Everything works fine except for the the Graphics Card and WIFI (not expected to work though since its not compatible).

 

So my graphics card info is as show below:

 

Display:

  Type:	GPU
  Bus:	Built-In
  VRAM (Total):	4 MB
  VRAM (Dynamic, Max):	10
  Vendor:	Intel (0x8086)
  Device ID:	0x0166
  Revision ID:	0x0009
  Kernel Extension Info:	No Kext Loaded
  Displays:
Display:
  Resolution:	1366 x 768
  Pixel Depth:	32-Bit Color (ARGB8888)
  Main Display:	Yes
  Mirror:	Off
  Online:	Yes

I have tried every solution as I could but still I'm not getting any graphics acceleration plus getting flickers at random. So basically here's how I am able to boot:

 

on boot flag i have to enter GraphicsEnabler=No to get into the desktop. If I'm only going to use -v, it will be stucked on gfx0: error ...

 

I am not just sure if GraphicsEnabler=No is the main reason for not getting full acceleration. Take note that is only entered from the boot flag.

 

Also I'm using Chameleon that comes in with 10.10.1 by default. I did not upgrade to any other version. Also here's my org.chameleon.Boot.plist:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>y</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1366x768x32</string>
<key>IntelCapriFB</key>
<string>3</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>debug=8 ahcidisk=1 dart=0</string>
</dict>
</plist>

I also installed the drivers from here:  it did not work. Hence I have replaced it all with their original files. 

 

Any suggestion would be appreciated ... Thanks and More power to Niresh. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevermind guys. I reinstalled niresh and used Clover Standard, and all hardware devices works OOB except for WIFI (which is okay) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community.

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $17.56 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • HI i have this card ATI Radeon HD 5770 Series and I have it working, but I got a problem with vram only have 7 mb I need help to solve this because i have problems with some glitches in the display. I haver clover . PD: My graphics card have 2gb      
    • Hi, I am trying to make bootable USB for Hackintosh , I tried TRANSMAC and Win32disk image from my Windows 10 PC, soon after completion USB not accessible. Please advise.   Thank you,  
    • That's happen every time that i am trying to install a hackintosh on my pc i can't find a solution. I tried a lot of different flags.  Pc specs:  GeForceGTX760 4GB Intel i7-4820K MSI Global X79A-GD65 (8D)   There is a video: https://streamable.com/us6nf  
    • nobody can help me
    • I have a GA-H81M-S mobo with G3240 Pentium (R) processor. I am not using the IGP but an Nvidia GT-710 1GB DDR3 dedicated Graphics card. I followed posts in other forums and managed to install once. After upgrade and reboot, I messed with clover configurator and now I can't get to the install screen. I get stuck on VoodooPS2Mouse: Version starting on OS X Darwin 16.4. If this forum is still alive, please help
  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,150
    • Reviews
      2,619

    Latest File
    By Niresh

    230    2

×