Jump to content
Thai Tepy

Cannot choose hdd to boot after successful installed niresh 10.9 and 1st boot and need Intel 4000 fix

Recommended Posts

Hi everyone, can you please help me a bit? I have problem after I install your maverick successfully and also can do the first boot as well, but then I use multibeast to install some extra things + chimera on the drive I installed mavericks, then I started to boot without USB installer, and I got message prompt "reboot and select proper device to boot". How can I fix this? I cannot boot into the installed drive without USB. Notice that I partition the whole hdd with GUID and can always boot into the os unless I plug in the USB installer to choose drive. The driver priority that i can choose to boot is only my DVD DRIVE ONLY (MATSHITA DVD-RAM..) which my True hdd is ST500LT012... .If i can boot straight in BIOS from my hdd, then everything is solve, but i cannot. Also note that i didnt face boot0 error at all. PLEASE HELP ME OUT, M STUCK ON IT ALMOST A WEEK NOW. thanks in advance.

here are photos of errors and drives:

http://postimg.org/image/pnenomlbx/

http://postimg.org/image/n6tv9mom5/

http://postimg.org/image/ylxcxr9o3/

http://postimg.org/image/subhf7kx5/

http://postimg.org/image/4y7g2ukv7/

http://postimg.org/image/50z4usgot/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry, m new to forum posting, so i dont know exactly where is your signature. Please give me the direct link. thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry, m new to forum posting, so i dont know exactly where is your signature. Please give me the direct link. thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i installed clover on hdd, but still cannot boot from it. and i think that the main problem for me is The option to boot from my hard disk is lost and left only my DVD rom drive as shown in the picture above. any suggestion to have my hard disk appear in the BIOS again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah I have tried to add new boot option, but it has 3 options, name(can be anything), drive(which is already there--the true hdd), FILE PATH(must be in format of fsx:pathfile name.efi). I just cannot input the path and the file name of the efi file and I also don't know what it is -_- 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@deadmau5 I have solved the problem with add the new boot option with clover.efi file. BUT now I face the problem booting into the mavericks again. The apple logo n the spin come out for awhile but then it restarts my PC. Before that, I managed to boot into it using -s flag n use "grafix"--> "grafix backup all" command. But now I used it, n it stucks at [iOBluetooth.....--0•0800 **** error. Please help me on this. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

There was No Reason to Install Chimera

Because The Boot-Loader That You Installed with the distro worked out of the box 

Reinstall and Update or Replace The Boot Binary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks @ I have solved it by installing win 8.1 first and did a dual boot with your original bootloader and now i can boot to both window n mac. But Could you help me about Wifi, battery and Brightness kext please? only these three are the problems now. I have "Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter" and i did search for it, but seems no luck. Hope to get reply from you soon. Thanks .

PS. I've already tried your all in one solution, But still no luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...