Jump to content
maxv78

Acer Aspire M1641 - MB MPC73VE - No AHCI in Bios, HDD Not recognized

Recommended Posts

Hi Guys,
I'm trying to install Lion on the Acer Desktop M1641 with following specs:
- Core2Duo 2Ghz
- 3GB Ram
- SATA HD 320 gb
- GeForce 9300
 
But even with latest released Bios updated from Acer site, there is no AHCI settings in Bios, only RAID mode and it's even grayed out!
Are there any possibilities to me to install Lion with RAID mode? I'm trying Lion because of the low specs of the PC, I believe that Mavericks will be worse on this configuration.
 
At the moment I can reach installation screens but no disk is recognized with Disk Utility
I'm trying to replace some Kexts on my USB Installation Key but for sure something is wrong in Kexts I'm using or they are not compatible because in this case I'm stucked with "Still waiting for root device" message.
 
Thank you for your great site and to anyone will help me
Max

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community.

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $40.22 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

  • Download Statistics

    • Files
      857
    • Comments
      2,150
    • Reviews
      2,618

    Latest File
    By Niresh

    6    0

×