Jump to content

Recommended Posts

Hello Team,

 

I have been trying to install Niresh Mavericks 10.9 on my ASUS X550LC

I have succesfully solved the automatic reboot problem while Installation by using "xpcm-free" boot flag.

 

After installation I used (-s, fsck -fy, mount -uw /, grafix backup all) to solve post-installation issues.

Touchpad issue resolved via using PS2/Mouse/Touchpad kext from MultiBeast.
 

Right now I am stuck with the following issues.

 

No Audio

No Nvidia GEFORCE 720M detection (results in poor gaphics quality as it is using my integrated Intel graphics card)

No Ethernet (I have once installed the ethernet drivers while searching deeply in the internet, I am still searching the link and update it as soon as I find the Ethernet kext :) )

No WiFi (No Internet connectivity :( )

No Bluetooth (Not required)
One 2.0 USB point not working
Both 3.0 USB points working properly.

 

P.S. -> VodooHDA causes crash,

            All in One Audio Solution does not work,

            Nvidia.GT730.10.10.1.KemalALKIN causes crash.

 

Below is the output of lspci from Linux

 

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated
Graphics Controller (rev 09)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Haswell-ULT HD Audio Controller
(rev 09)
00:04.0 Signal processing controller: Intel Corporation Device 0a03 (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB xHCI HC (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Lynx Point-LP HECI #0
(rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Lynx Point-LP HD Audio Controller
(rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 1
(rev e4)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 3
(rev e4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 4
(rev e4)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 5
(rev e4)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Lynx Point-LP SATA Controller 1
[AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Lynx Point-LP SMBus Controller (rev 04)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation Lynx Point-LP
Thermal (rev 04)
02:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device
5287 (rev 01)
02:00.1 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 12)

03:00.0 Network controller: Ralink corp. RT3290 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
03:00.1 Bluetooth: Ralink corp. RT3290 Bluetooth
04:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GF117M [GeForce 610M/710M/820M /
GT 620M/625M/630M/720M] (rev a1)

cleardot.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you tried E.D.P it worked for me on my asus k55a 

 

 

http://www.osxlatitude.com/edp/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $22.30 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • @riddlemeright You have not posted any pictures regarding ACPI Error, without pictures I can not debug Also you need to post your full hardware specs
    • @Douglas Dreer use ATH9KFixup.kext with Lilu.kext also you need to add -ath9485 as boot-flag in clover config
    • @tdtech959 Without any pictures of kernel panic it is really hard to debug, but anyhow have you installed whatevergreen.kext with lilu.kext   i had a weird kernel panic when my onboard graphics was turned on, I was able to select external graphics card via BIOS settings as default. are you sure if the USB is the actual problem.
    • Has anyone managed to run the atheros 9485 run on Mojave? I even managed to make it recognize, but it can not find any network.
    • Hello everyone  I have installed High Sierra and updated to 10.13.6 before installing nVidea web drivers. After everything was installed (Kexts and the driver) everything booted fine. Graphics worked perfectly. My onboard USB did not work but I have some generic NEC USB 2.0 card that works fine. After a reboot later in the day, I had a weird kernel panic. It spit out strings no longer than 30 charters and then proceeded to reboot. I have not seen this type of panic . This happened when using the onboard USB 3.0 controller but was fixed by removing the device. But now I'm not sure what caused this. I have reinstalled about 15 times already. Here are my specs: ASUS B150 Plus D3 Intel Pentium G4400 ZOTAC GeForce GTX 1050 2GB WD Blue 500GB HDD 8GB Ram Some generic wireless card (That works) Thanks -T
  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,148
    • Reviews
      2,611

    Latest File
    By Niresh

    166    2

×