Jump to content
Sign in to follow this  
SOMarocOS

[Failed] Clevo W230St I5-4300M (i4600 HD) Nvidia 765M Optimus

Recommended Posts

Hello

 

Here is my setup:

 

Résumé

Modules

Système d'exploitation

Windows 8.1 Professionnel ‎(X64)‎
Date d'installation: 01/01/2014  

Processeur

Intel Core i3/i5/i7 4xxx Cadencé à 2.60 GHz
Nombre de coeurs: 2 physique(s), 4 logique(s)Socket: Socket 947 rPGA  

Carte mère

Notebook W230ST Not Applicable
Numéro de série (carte mère): Not Applicable SKU Number: Not Applicable Version du bios: 1.03.02PM v1.1Date: 22/11/2013  

Chipset

Pont nord : Intel Haswell
Identifiant de révision: 06
Pont sud : Intel ID8C4B
Identifiant de révision: 05  

Mémoire

10 Go de mémoire totale de type DDR3
Timings mémoire: 9.0 clocks-9 clocks-9 clocks-24 clocks-1 TT
Barrette A-Data Technology de 8 Go
Fréquence maximale: 800 MHzBande passante: PC3-12800
Barrette Kingston de 2 Go
Fréquence maximale: 667 MHzBande passante: PC3-10700  

Carte Graphique

NVIDIA GeForce GTX 765M
Intel® HD Graphics 4600
Version DirectX installée: 11.0  

Disque dur

Disque dur WDCWD6400BPVT-22HXZT1 de 596.17 Go SATA II
Firmware: 01.01A01Version du SATA: SATA Rev 2.6Numéro de série: WD-WXG1E21DXY57Température HDD: 41 °CTemps de fonctionnement: 8714 heures
SSD KINGSTONSMS200S360G de 55.90 Go SATA III
Firmware: 507ABBF0Version du SATA: SATA Rev 2.6Numéro de série: 50026B723A0573B9Température HDD: 44 °CTemps de fonctionnement: 267 heures  

Réseau

TAP-Windows Adapter V9
Type d'adaptateur: ethernet
Carte virtuelle directe Wi-Fi Microsoft
Type d'adaptateur: IEEE 802.11 wireless
Intel® Centrino® Wireless-N 135
Type d'adaptateur: IEEE 802.11 wireless
Contrôleur Realtek PCIe GBE Family
Type d'adaptateur: ethernet
Software Loopback Interface 1
Type d'adaptateur: Loopback  

Cartes multimedia

Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller
 

Clavier

Clavier standard PS/2
 

Souris

KYE Systems Corp. (Mouse Systems) NetScroll+ Mini Traveler / Genius NetScroll 120 (USB Optical Mouse)
Synaptics PS/2 Port TouchPad
 

Ecran(s)

Generic PnP Monitor
Fabricant: CMNResolution maximum: 1920 x 1080Taille de l'écran: 12.7" (28 cm x 16 cm)Date de fabrication: 30/12/2011Ratio d'aspect: 16:9Type d'entrée vidéo: DisplayPort Digital Signal  

Périphérique USB

KYE Systems Corp. (Mouse Systems) NetScroll+ Mini Traveler / Genius NetScroll 120 (USB Optical Mouse)
Version USB supportée: 2.0
Intel Corp. Bluetooth Module
Version USB supportée: 2.0

 

 

 

I tried to install Niresh 10.9, and I couldn't a boot only with - x, start otherwise impossible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maverick Niresh installation is successful, except that once the installation is finished, I stuck on the Apple logo, I get a boot with -x only.

 

Sorry for my english i'am french ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maverick Niresh installation is successful, except that once the installation is finished, I stuck on the Apple logo, I get a boot with -x only.

 

Sorry for my english i'am french ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

by clicking on the link there are the scrennshots : https://drive.google.com/folderview?id=0By40pyvD-xozeTFQN0RLT2s3bDQ&usp=sharing

 

I flashed the bios with it : W230ST Prema Mod the change in the bios has been done

http://biosmods.wordpress.com/tutorials/  :

 

How to install OS X 10.9

  • [*]
Disable dGPU (Main > Setup) – [requires the PSU to be unplugged once while the system is off for changes to take effect] [*]Set OS to “other†(Boot > UEFI Setting) [*]Enable UEFI – †- [*]Disable “CFG lock†(Advanced > CPU Configuration)

Use Clover to boot!

Add these lines for HD4600 GPU to config.plist:

 
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x0a260005</string>  

Share this post


Link to post
Share on other sites

do a fresh install this time select graphics/backup/Move graphics Extensions 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do a new install with what you asked me "graphics/backup/Move Intel graphics Extensions"

It works
but now I have a problem with my Network Card network card: Network Card: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
 
 
the ethernet card is well recognized at the level of the system but when I plug a cable DHCP does not auto IP address attributes to me, it does address me as a private IP 169.X.X.X.X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...