Dual Screen (VGA & HDMI) and Sound Problem - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Dual Screen (VGA & HDMI) and Sound Problem Jump to content
Gean Ginanjar

Dual Screen (VGA & HDMI) and Sound Problem

Recommended Posts

Hello,

I have some trouble regarding Graphics (Screen) and Audio

 

before the success installation, i had problem with missing bluetooth controller, then i fixed it by reinstall it and select the option to back up all the graphics kext and set GraphicsEnabler=No

 

after succession, At first, the problem was a laggy screen because i backed up all the graphics kext.

then i reinstall the kext i need (NVIDIA one, i use GT 640) then i tried to boot with the flag GraphicsEnabler=Yes, but came back to missing bluetooth problem.

then, i boot without the flag and i got smooth screen.

 

the problem is that before i reinstall those kext, my active screen was the one that connected with VGA slot.

but after the reinstall, the one that connect to the HDMI slot is the one that active.

 

i can't get both screen to work at same time (Dual Screening).

please can someone explain why i can't get my yosemite to dual screening?

 

also 

 

Voodoo Sound can't be configured and all that came out from my speaker is just noise-like sound and can't play any sound.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seriously, people ...

i install yosemite on another PC with different spec 

the last one i used was 

 

-i3 3220

-Asrock h77 pro4/mV

-asus GT 640

 

and this one i used right now is

 

-i3 3330

-Gigabyte GA-p61a-D3

-GT 430 (Forgot about the manufacturer ...)

 

but the problem is still the same ...

 

while this one i get with a clean default install ...

 

please help ...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have the same problem, but didn't install nVidia kext ... I have Intel HD 4000 and nVidia GT 640. I have Yosemite 10.10.1 on my DELL Inspiron laptop. When I tried to connect my monitor to laptop via DVI - Yosemite didn't recognize that monitor. Then I bought DVI to HDMI converter. With it my Yosemite recognized second monitor, but as soon as Yosemite boots up, second monitor goes on stand-by :( Any help? It is recognized in Display settings, and in About this Mac, but just goes on stand-by after boot-up :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh hey, sorry for not looking back here for so long

 

I've just resolved my problem today with clean re-install with my HDMI not plugged in when install and first boot
then, when after the distro have rebuild cache and everything, restart, i plugged the HDMI again after second login

it recognize the second monitor and with mirroring display.

i've read many article and came to conclusion that you have to let the HDMI as the external, and doing it while logged in, not when first boot after install.
and another thing is, DVI is really problematic with yosemite when coupled with VGA, so you have to config the monitor to be HDMI-VGA or HDMI-DVI

but some people can have more than 3 monitor up, o_0 ....
dunno man ... but my problem is done, good luck

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting July 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $17.91 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hey guys, this is my first post on this forum.   I've installed High Sierra on my box.   These are my settings:   Intel Core i5 3570k (Intel HD 4000) MSI Z77A-G41 8GB RAM 120GB SSD + 1TB HDD   I'm using an HDMI cable with a monitor resolution 1920x1080   Everything is working fine... I've got my LAN working after installing some kexts.   But now I can't have my VGA working properly (some glitches and slowdowns).   I've tried alot of things that I've found on the internet, like changing config.plist on Clover with some different settings. But nothing worked for me... even youtube videos showing how to get it to work...   Can you guys help me please?   Thanks!
    • 1--> https://photos.google.com/photo/AF1QipM62-Ht1JeeKXUn6BS-HM-cD4zgo3FxRpj8oOpD   2-->https://photos.google.com/photo/AF1QipNpz7cJKAi4ppNC3HAMlhL1ZfdCGmxyq-MgmNw5 system configuration link-->  1-->https://photos.google.com/photo/AF1QipMk1174nfxqu3HEBS004g-644jFbWhkRspjllDb 2-->https://photos.google.com/photo/AF1QipMcZd0YSTq2VNbzzI4zplay-S2fqT2NThWKPJ6g   Please help me to install hackintosh on my laptop   Thanks   
    • Hi You might use Apple Disk Utility to clone the disk. May be you must  write a disk image of your Startup disk first. Carbon CopyCloner will do it too ( EVEN IF THE DISK IS IN USE). Then you must install Clover on the Disk and copy the contents of the efi Partition of your startup dist to the Clone. Voila thats it.
    • I have an HP desktop that is running Niresh Mavericks. I have a second computer that is identical. I haven't been able to get the distro to install. Is there a way to copy the boot drive that works now and put that copied drive into the second machine. The second machine allows me to install the Niresh distro, but then won't boot from it at all. Can I use an Ultimate Boot CD to clone the drive?  Also, I check both computers and they are both running the exact same bios and settings.  
  • Download Statistics

    • Files
      850
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,586

    Latest File
    By Niresh

    961    0

×