Jump to content
rainmaker3

Yosemite on AMD... Success ?

Recommended Posts

OK, here's my hardware :

 

1. Mobo : Asus M5A97 r2.0

2. Graphics : AMD Sapphire HD 7850

3. CPU : AMD FX 8320 @ 3.5 GHz

 

How I installed Yosemite on my hackintosh :

 

Steps :

 

- I downloaded Yosemite-Zone.dmg from the downloads section and followed the guide to make a bootable USB

- I googled Bronya AMD Kernel and I found this : http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Patched_Kernels

- I placed the kernels in their files in the bootable USB

- I booted through the USB using each of these kernels. Some additional flags were needed, like npci and GE=no

- I installed Yosemite on a drive

- I replaced the correct kernels in the yosemite drive. Chameleon didn't work correctly because Yosemite stores the kernel files in a different directory in the system. I booted through the install USB's own bootloader. I got way too many errors and some kernel panics.

- I booted with -v -f -x and everything went OK. It booted up perfectly and I was able to transfer my user from Mavericks to Yosemite.

 

Trying to get it to work on normal mode :

 

- I booted into mavericks and I ran myHack on the Yosemite installation to fix problematic kexts and run myFix

- I replaced some kexts with the mavericks ones (my Mavericks installation works 100%) :

 

AppleACPIPlatform.kext
corecrypto.kext
IOACPIFamily.kext
IONDRVSupport.kext
IOPCIFamily.kext
IOUSBFamily.kext
 
- I booted up using kext-dev-mode=1 (it gave me a kernel panic otherwise)
 
 
Where I am now :
 
It boots up perfectly, shows the home screen with the users etc. but the USB's are ALL not responding to anything. I have tried keyboards, mouse, trackpads and nothing works. They worked OK in safe mode. Somebody please help. I thought that it is because of the kexts dependencies so I thought I should give it some time for other, more experienced, users to try and then follow their instructions. So, I hope this helps! Try it our for yourself maybe and let me know how it went.
 
P.S. : I tried booting with USBBusFix=yes , still the same. Similar problems occured when I used Clover as a boot loader some time ago. Maybe this is the problem... I think the built in bootloader for Niresh is Clover...
 
Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

normaly AMD can´t use clover,.. most of users get a kernel panic or instant reboot,..

my yosemite came with chameleon...

 

install new with chameleon in setup , unselect clover and test it again.

 

please report ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

normaly AMD can´t use clover,.. most of users get a kernel panic or instant reboot,..

my yosemite came with chameleon...

 

install new with chameleon in setup , unselect clover and test it again.

 

please report ;)

 

I have tried running the installation with niresh's Yosemite for AMD but it hangs on "No driver found for platform : ACPI". I will try replacing some kexts and I will report back!

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Donation Goals

    Hosting 2019

    This FREE website is made possible by your contribution to the community.



    $8.78 of $2,500.00 goal reached.
    Donate Now
  • Forum Statistics

    • Total Topics
      9,626
    • Total Posts
      29,692
  • Donation Goals

    Hosting 2019

    This FREE website is made possible by your contribution to the community.



    $8.78 of $2,500.00 goal reached.
    Donate Now
  • Topics

×
×
  • Create New...