Jump to content
Sign in to follow this  
fabyprado123

Intel Hd 4000 Very Laggy When Resizing And Maximizing

Recommended Posts

I successfully installed Mavericks but I'm having a problem with acceleration im guessing ? The computer seems to detect Intel hd 4000 on computer info but I think there is no accelleration. ive seen many post where they say to try using graphicsenabler=yes and adding ig platform id in chameleon.boot.plist but I don't know how to the ig platform id:/ part. does anyone know by any chance ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry man. It was mistake

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohh no this a problem Im having with my computer :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

To know which platform-id you have, you need to download IORegistryExplorer and search for 'gfx'. Then, 'AAPL,ig-platform-id must show up on the right.  Like this

Posted Image

 

PS: You must put your specifications on your thread in order to give you better support.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks ! And after I get my igp platform id , how do I insert into the chameleon.boot.plist? Sorry -.- lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks ! And after I get my igp platform id , how do I insert into the chameleon.boot.plist? Sorry -.- lol

<key>InjectIntel-ig</key>

<string>0X00YY01</string>

<key>IntelCapriFB</key>

<string>X</string>

 

X Is the number of your platform id

And YY may be 66 or 62.

 

If your platform id is: '01620005' you will put:

 

<key>InjectIntel-ig</key>

<string>05006201</string>

<key>IntelCapriFB</key>

<string>5</string>

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks ! for your help ! means a lot !

Share this post


Link to post
Share on other sites

<key>InjectIntel-ig</key><string>0X00YY01</string><key>IntelCapriFB</key><string>X</string>X Is the number of your platform idAnd YY may be 66 or 62.If your platform id is: '01620005' you will put:<key>InjectIntel-ig</key><string>05006201</string><key>IntelCapriFB</key><string>5</string>

Deadmau5 , I reinstalled mavericks to start out fresh and at the custumize section on the installer , I chose the igp checkbox instead of the graphics enabler checkbox. I can't remember exactly how they were called but do you think it'll make a difference ?Update: I reinstalled and checked the other uption lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $22.30 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hardware Information CPU Intel Core i7 6800K @ 3.40GHz Broadwell-E/EP 14nm Technology RAM 32.0GB G.Skill Trident Z @ 1599MHz (15-15-15-35) Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. X99-Ultra Gaming-CF (SOCKET 0) Graphics 2047MB NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (MSI)
      I have tried High Sierra and Sierra with no good luck. I had it installed once before but the issue was I couldn't boot into it, of course, lol.   Now I can't seem to get the installer to boot, but can get to the bootloader to enter flags. I've tried npci=0x2000  nv_disable=1 -v -f -x which ends up just crashing the thing and it says it's exiting.    I'm really trying to get this to work, I'm sick of Windows always having updates and dumb issues. My timezone won't even work right lol What?    Please let me know what other info you need so I can get this loaded!   PS: Tonymac banned me for discussing "illegal distributions" or using one or some crap like that... was a member for like 5 years. Really crappy of them. Not sure what they're even talking about. No warnings or anything. I think because I mentioned another site they got pissed lol    
    • I now see that my wifi adapter doesn't work as it's Intel.  I purchased USB-AC53 Nano which works, but handoff, even with functioning Bluetooth and wifi doesn't work.  Suggestions?  
    • @Niresh is there any work around for graphics for the gt1030 on dell optiplex 760?
    • @Niresh - my apologies for the delay.  I didn't see this until now.  I've made quite a bit of headway and am up and running except for my wifi from what I can tell.  Is this something you can help with?  As to the specs:   https://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/servicetag/6bx4y52/configuration   Thanks so much!
    • Hello everyone, unfortunately I have the same problem. To start Mojave I have to do it from usb, ... I await information about it. Thank you.
  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,148
    • Reviews
      2,613

    Latest File
    By Niresh

    193    2

×