Jump to content
Sign in to follow this  
Gerhard Botha

HP Laptop Support ?

Recommended Posts

@ I've just rebooted without any flags, just used -v and still no sound, ive checked System Preference and it shows nou input / output devices and also if i click on voodooHDA it says : No VoodooHDA devices detected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ i've tried that here is that section of the kext file :

 

 

<key>IOPCIClassMatch</key>

<string>0x04030000&amp;0xffff0000</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x8c148086</string>

 

maybe i've missed something ?

 

System Info Shows me 2 Audio Devices

 

1: Lynx Point HD Audio Controller : 

 

Ven ID : 8086

Dev ID : 8c20

 
and 2 : Haswell HD Audio Controller : 
 
Ven ID: 8086
Dev ID: 0c0c
 
Which one should i enter in the kext file ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ I've tried both mine now as well as yours it has no effect ,i restart and boot with flags : -v nv_disable=1 GraphicsEnabler=Yes IGPEnabler=Yes IntelAzulFB=11 

 

Could it be boot flag related ? also i don't get kernel panic with voodooHDA file in, i'm not sure if it reloads all the kext files ? is there a way to force it to reload the kext files ? or is it done by default

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ I've just updated System Info and now i get this Audio Device :

 

8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller :

 

8086 / 8c20

 

Funny enough et also picks up my Graphics Card :

 

GK208M [Geforce GT 740M] : 10de / 1292

 

But still no sound... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Great news i got sound working, i moved the kext to my desktop, restarted with no kext then used kext wizzard to add it and cleared cache and permisions. restart and working like a boss! now it's just the bootloader issue getting Error 0 :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

@5pArxz https://www.hackintoshzone.com/page/osx86.html/hackintosh/articles/how-to/how-to-fix-the-boot0-error-for-your-hackintosh-r25

try to fix with this guide, reminded that the first solution, disk0s2 should be your mac drive, check with diskutil list, after you successfully install the chameleon, i will help you to do something in order not to enter the boot flag every time you boot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Thanks for all the help so far, i've managed to get to boot without any boot flags :) by editing chameleon plist or whatever in Extras folder so all my bootflags are in there now so i can now boot just by pressing Return which is great. let me check the guide and hope i can get it working to boot without installer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ i have the RT3290 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe but i did some googling around and it seem like there is no support for the RT3290 Wireless card :( maybe you know of something ? but that would be the final fix then everything works ;) Else i will go buy a usb wireless if you can suggest one ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@5pArxz i can't find a solution for that too, so sorry. i bought a usb wifi as mine intel wifi are not working too. mine wifi USB is D-Link DWA-182. it is an AC 1200 usb3.0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...