Jump to content
Sign in to follow this  
4realleb

Audio Skipping/stuttering/distorted

Recommended Posts

I'm running Mavericks on an AMD system, everything works marvellously with the exception of the Audio. I tried both the internal and an external sound card and the problem persists. The trouble is exactly like another user posted here:

 

 

However, the solution he proposed did not work.

Thank you for any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the exact same problem, seemed like I tried everything but couldn't get Audio to work.  I bought an $8 USB sound card and that fixed it.  Specifically, the Syba SD-CM-UAUD.  It says on the box that it works on OSX 10.5 and higher.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solution is quite simple. Or at least it was in my case: Sound was terrible when I was not using my keyboard or mouse. A simple workaround is to add some kernel flags on boot: -cpus=[total number of cores - 1] (leave the brackets behind). Hopefully this wil solve your problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the exact same problem, seemed like I tried everything but couldn't get Audio playback. The issue is prominent in all playback related software, iTunes, Quicktime, Safari, etc...

 

Any other ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What motherboard do you have so we can help?

 

You usually have to reinstall VoodooHDA with kext wizard and repair permissions using kext utility if there is a static noise.

 

If you leave the static noise on for too long it can blow out speakers, I'm not kidding.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello guys I'm with the same problem as did the two opiçoes but not fucionou
My system is running perfect just missing Audio.
 

AMD Phenom II X6 1100T 3.30 Ghz

Gigabyte GA-870ª-USB3

16 GB

HD 1 T

VGA GT 570 GTX

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello guys I'm with the same problem as did the two opiçoes but not fucionou
My system is running perfect just missing Audio.
 

AMD Phenom II X6 1100T 3.30 Ghz

Gigabyte GA-870ª-USB3

16 GB

HD 1 T

VGA GT 570 GTX

 

 

check this out http://www.osx86.net/file/2527-ga-870a-ud3/

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I tried installing via this tutorial http://www.tonymacx86.com/basics/104461-how-install-dsdt.html did not succeed

Sound is still distorted someone managed to solve.
 
thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 I tried installing via this tutorial http://www.tonymacx86.com/basics/104461-how-install-dsdt.html did not succeed

Sound is still distorted someone managed to solve.
 
thank you

 

Hi, 

 

I am stuck with the same problem, I already tried the soultion above, it didn't worked.

 

Hardware:

Gigabyte GA-870A-UD3    http://www.gigabyte.de/products/product-page.aspx?pid=3517#ov

AMD Phenom 1055T @ 6 Core

16GB Ram

250GB Seagate Harddrive

 

My motherboard features the following:

[*]Realtek ALC892 codec

[*]High Definition Audio

[*]2/4/5.1/7.1-channel

[*]Support for Dolby Home Theater

[*]Support for S/PDIF In/Out

[*]Support for CD In

 

Many thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

So who managed to solve it? And how did they do it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I've the same issue with a Phenom II X6 and an Asus M5A97.

I use an old Creative SoundBlast Live! 24 USB as Audio chipset is no more known by OS X due to all my try to fix it...).

 

This card works from many years on OS X.

 

Both solution found on this topic doesn't work.

 

New idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,I've the same issue with a Phenom II X6 and an Asus M5A97.I use an old Creative SoundBlast Live! 24 USB as Audio chipset is no more known by OS X due to all my try to fix it...).This card works from many years on OS X.Both solution found on this topic doesn't work.New idea?

What issue you are trying to solve?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What issue you are trying to solve?

I'm running Mavericks on an AMD system, everything works marvellously with the exception of the Audio. I tried both the internal and an external sound card and the problem persists. The trouble is exactly like another user posted here: https://www.hackintoshzone.com/topic/303-fix-stuttering-sound-with-amd-cpu-109-108/ However, the solution he proposed did not work.Thank you for any help.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $22.30 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Sierra installed without any issue, but cannot get GT620 to work. Installed Cuda and Webdriver and boots without issues, but home screen wallpaper disappears and screen becomes black. Is this card supported on Sierra?
    • I get this message no matter what I do, I've tried changing my SMBIOS to a newer model to no avail. Anyone no how to get the second install boot to work?
    • This is my first time doing Hackintosh. I've several other machines running Mac using UniBeast and Multi beast. I wanted to try Hackintosh Vanilla. So far, no luck. I followed the Guide and MacPwn Mojave Guide. 
    • Hello! I wanted to install MacOS High Sierra, but the SSD does not appear in Disk Manager. I have a Samsung Pro 840 250GB. Is there a Driver for Intel Gigabit 82579LM Network LAN for MacOS High Sierra?
    • This is my very first post and have looked around the forums to my question but I wasn't able to find the exact specifics that I need. This is my very first windows/mac dual boot project. I chose to attempt high sierra and I hope I am posting in the correct area. High Sierra seemed to be the newest that is possibly more stable than Mojave so I chose that. I'm reaching out to the more advanced builders and experienced people. I'm currently running Win 10 as of now and bought a separate SSD to install a macOS on. Before I invest time and energy into this. I'm wanting to get the best recommendations on what OS I should choose , if my hardware will be up for the task and my best plan of attack. I'll be honest I'm not ready to bang my head on the keyboard for hours. I've been there and done that.  My hardware was some of the best at its time in 2011 and I'm not 100% confident it will work with a more up to date macOS I'm also concerned about drivers for my GPU.  All input is welcomed   Here are my current specs:   CPU
          Intel Core i7 2600 @ 3.40GHz    28 °C
          Sandy Bridge 32nm Technology
      RAM
          8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)
      Motherboard
          ASUSTeK Computer INC. CG8350 (LGA1155)    26 °C
      Graphics
          NS-24E730A12 (1842x1036@60Hz)
          1023MB NVIDIA GeForce GTX 560 Ti (NVIDIA)    31 °C
      Storage
          3726GB Western Digital WDC WD40EFRX-68N32N0 ATA Device (SATA )    25 °C
          111GB PNY CS900 120GB SSD ATA Device (SATA (SSD))    33 °C
          931GB Seagate ST31000528AS ATA Device (SATA )    30 °C
          3726GB Western Digital WDC WD40EFRX-68N32N0 ATA Device (SATA )    27 °C
      Optical Drives
          HL-DT-ST BD-RE BH12LS35 ATA Device
      Audio
          NVIDIA High Definition Audio 
  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,148
    • Reviews
      2,612

    Latest File
    By Niresh

    184    2

×