Jump to content
Sign in to follow this  
duddy11

Latitude E5420 HD3000 KEXT issues?

Recommended Posts

Hi guys, I have something strange happening with my laptop. It seems that when I install OSX with smbios Macbookpro, the video works, but it does not have any acceleration, and if you go to the dashboard, and hold the windows key, the icons wiggle, but the screen gets glitchy. 

I have tried installing multiple HD3000 kexts from this website, and none of them seem to work. I did notice that almost all of them only have kexts for framebuffer and caprifb? Am I supposed to leave the original intelhdgraphics.kext file in the system extensions folder?

 

I was reinstalling the OS after everytime the kexts didn't work, but recently learnt about the -s boot options, and removing the kexts brings me back to my desktop with the same issues. but atleast I'm able to boot. lol.

 

I have also tried the Mac Mini smbios, and that works better. But i have to hook my laptop to an external monitor via HDMI. Gfx acceleration and everything works great, but it won't let me use my laptops screen. So that's an issue. lol.

 

Does anyone have any ideas for me. Listed below are my exact specs.

 

Dell Latitude E5420

CPU: I5-2520M (Uses onboard Intel HD3000 Graphics)

RAM: 4GB, 1333MHZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...