IDE - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone IDE Jump to content

Recommended Posts

Can I install Niresh's on IDE harddrive? Or any other Mac OS X

Share this post


Link to post
Share on other sites

@xxDSAxx Yes you can most chipsets are supported 

what about your processor & graphics ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My processor is Intel Core i5 3570k
And graphics is GTS 450

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can i do it? When I use ACHI my windows 7, windows 8 and Mac crash very often. With IDE I don't have this problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

I would use IDE if you can then. Slower, No dought about it but at least it's more reliable. I run IDE on my hackintosh test bench!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I try to install hachintosh to IDE harddrive, installer doesn't see it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can I install Niresh's on IDE harddrive? Or any other Mac OS X

Short answer... yes.  I've done it.   Long answer, may depend on the rest of your hardware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I try to install hachintosh to IDE harddrive, installer doesn't see it

Does Disk Utility see your hard drive?  You need to use Disk Utility to partition and format it first.  As far as your AHCI problems the reason you're having them and the fix for that are described in this article, which I have applied successfully.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

Also, don't forget IDE drives have primary/secondary along with master and slave. If it's your only IDE drive, you need to set the jumper to Primary master

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disk utility doesn't see my IDE drive

Share this post


Link to post
Share on other sites

With ACHI my computer crashes and freezes, it maybe once a day and maybe many times a day

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

Does it see any sata drives? Does the drive HAVE to be IDE?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@  I have  Seagate ST3320418AS  320gb harddrive

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

Either way, Does it HAVE to be IDE. If you have a SATA capable machine, get a sata drive. It will be faster, more reliable and at the end of the day, easier to deal with. If your board does not have any sata ports, the system is so darn old I frankly woulden't bother. 

 

Out of interest, why are you desperate to run IDE???

 

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys! i have a similar problem with my IDE Samsung DVD-RW.i have installed all kind of kexts ide related but nothing helped.

if i use Windows if working perfect.

my specs:

AMD Athlon x2 250

Ati Radeon HD 5450 1Gb

8Gb ram kingmax

500Gb HDD samsung model: hd502HJ (SATA)

DVD-RW Samsung speed+ (IDE)

Audio: Via VT1708s

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

I think it's a case of 10.9 doesn't support IDE. ALL macs that run mavericks use sata and i'm not 100% but I think that was the case for 10.6, try iPC with 10.5 but you need sata really

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting July 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $17.91 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • @svpsl08 Your images don't work and post your specs as text don't share images, Have you tried installing High Sierra?
    • @nemirnooko Use VoodooHDA 2.7.4
    • Hey guys, this is my first post on this forum.   I've installed High Sierra on my box.   These are my settings:   Intel Core i5 3570k (Intel HD 4000) MSI Z77A-G41 8GB RAM 120GB SSD + 1TB HDD   I'm using an HDMI cable with a monitor resolution 1920x1080   Everything is working fine... I've got my LAN working after installing some kexts.   But now I can't have my VGA working properly (some glitches and slowdowns).   I've tried alot of things that I've found on the internet, like changing config.plist on Clover with some different settings. But nothing worked for me... even youtube videos showing how to get it to work...   Can you guys help me please?   Thanks!
    • 1--> https://photos.google.com/photo/AF1QipM62-Ht1JeeKXUn6BS-HM-cD4zgo3FxRpj8oOpD   2-->https://photos.google.com/photo/AF1QipNpz7cJKAi4ppNC3HAMlhL1ZfdCGmxyq-MgmNw5 system configuration link-->  1-->https://photos.google.com/photo/AF1QipMk1174nfxqu3HEBS004g-644jFbWhkRspjllDb 2-->https://photos.google.com/photo/AF1QipMcZd0YSTq2VNbzzI4zplay-S2fqT2NThWKPJ6g   Please help me to install hackintosh on my laptop   Thanks   
    • Hi You might use Apple Disk Utility to clone the disk. May be you must  write a disk image of your Startup disk first. Carbon CopyCloner will do it too ( EVEN IF THE DISK IS IN USE). Then you must install Clover on the Disk and copy the contents of the efi Partition of your startup dist to the Clone. Voila thats it.
  • Download Statistics

    • Files
      850
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,586

    Latest File
    By Niresh

    984    0

×