Jump to content
Janus Reith

AMD APU Acceleration

Recommended Posts

I managed to run Mavericks with Clover on my A10-5800K, it works really stable.

Only problem:

AMD A10-5800K is an APU, but I couldn't find out how to get the integrated HD 7660D to use Acceleration.

In the system specs it says its ID is 0x99011002, and that there is no kext loaded.

So i tried adding the ID to AMD7000Controller.kext, and afterwards the same for AMD6000Controller.kext as i heard somewhere that the 7660D is actually a 6xxx(not sure).

For both it did not display no kext loaded anymore, so it seems like this worked, but i still have no QE/CI.

 

Did someone solve this, or is there someone working on this where I could help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same trouble, I have an Asrock FM2 A75M-Pro4+ with A10 5800K processor. All runs ok, Audio, ethernet, usb, usb 3.0 But Integrated graphics HD 7660D crashes with GraphicsEnabler=Yes.

 

I tryed this:

 

https://www.hackintoshzone.com/files/file/376-amd-radeon-hd-7xxx/

 

But don't know how to inject the txt in to the DSDT.aml.

 

 

Please, help.

 

 

Thanks in advance. And thanks to do this distro too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $22.30 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • @riddlemeright You have not posted any pictures regarding ACPI Error, without pictures I can not debug Also you need to post your full hardware specs
    • @Douglas Dreer use ATH9KFixup.kext with Lilu.kext also you need to add -ath9485 as boot-flag in clover config
    • @tdtech959 Without any pictures of kernel panic it is really hard to debug, but anyhow have you installed whatevergreen.kext with lilu.kext   i had a weird kernel panic when my onboard graphics was turned on, I was able to select external graphics card via BIOS settings as default. are you sure if the USB is the actual problem.
    • Has anyone managed to run the atheros 9485 run on Mojave? I even managed to make it recognize, but it can not find any network.
    • Hello everyone  I have installed High Sierra and updated to 10.13.6 before installing nVidea web drivers. After everything was installed (Kexts and the driver) everything booted fine. Graphics worked perfectly. My onboard USB did not work but I have some generic NEC USB 2.0 card that works fine. After a reboot later in the day, I had a weird kernel panic. It spit out strings no longer than 30 charters and then proceeded to reboot. I have not seen this type of panic . This happened when using the onboard USB 3.0 controller but was fixed by removing the device. But now I'm not sure what caused this. I have reinstalled about 15 times already. Here are my specs: ASUS B150 Plus D3 Intel Pentium G4400 ZOTAC GeForce GTX 1050 2GB WD Blue 500GB HDD 8GB Ram Some generic wireless card (That works) Thanks -T
  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,148
    • Reviews
      2,610

    Latest File
    By Niresh

    166    2

×