Jump to content
bernard321

AppleNForceATA.kext KP at boot

Recommended Posts

AppleNForceATA.kext KP at boot


Hello, I hope you can help me……


I am trying to install Mavericks on a Mobo with nVidia nForce 3 250 chip
0x00e310de
I boot amd64 -v
and I get a KP at boot relevant with

com.nvidia.driver.AppleNForceATA(1.0.4)
    dependancies.com.apple.iokit.IOATAFamily(2.5.2)
    dependancies.com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.8)
see screenshot

If I look at extensions.mkext on the Niresh  USB key
I found AppleNForceATA.kext at version 1.0.4 asking for
IOATAFamily(1.0.0)
IOPCIFamily(1.0.0)
So it can't work because loaded
IOATAFamily is 2.5.2
and IOPCIFamily is 2.8

It seems that AppleNFORCEATA.kext can't be loaded.

Do you have any track to try ?
Thanks

post-8739-0-26026400-1399627594_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bernard321 hmm hard problem probably hard to solve :(

cause its built in kext causing the problem 

 

it could be a kernel problem too 

in that case

try the alternate kernel 

amd, amd64 & amdfx

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Kingmaster

 

thanks for your answer

I already tested before amd & amdfx : boot stops.

Only amd64 goes further (I have an AMDX2 64 CPU)

 

I tested latest version of AnV and Brazovia kernels

same KP as in first post.

 

This is really an insatisfied dependencies problem

and I don't know how to solve it.

I already edited kext content but here I don't know where to start

 

Any help will be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bernard321 @si.ananth 

try the kernel with additional kernel flag

cpus=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

i did it ., but now it showing PCI Pairity error  f1 to continue f2 reboot ,., (screen freez unable to select f1 or f2)  @

Share this post


Link to post
Share on other sites

@si.ananth Im not sure, but in your motherboard connect hard disk to the first SATA Port & try again

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have this problem too. but mine is a little bit different.

M/B is asus M4N68T ( nForce chipset ) and it has no AHCI mode. ( Although some peoples say RAID is same as AHCI in this kind of M/B ) so

I tried to install 10.9 and mine was stopped at :

AppleNForceATA: found 0 units.

Still Waiting for root device

Still Waiting for root device

Still Waiting for root device

Still Waiting for root device

.

.

.

and it continues with no result after 20 minutes waiting.

( I tried any boot flag and any BIOS setting that was possible in my M/B )

I will be thankful for any solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Donation Goals

    Hosting 2019

    This FREE website is made possible by your contribution to the community.



    $8.78 of $2,500.00 goal reached.
    Donate Now
  • Forum Statistics

    • Total Topics
      9,628
    • Total Posts
      29,693
  • Donation Goals

    Hosting 2019

    This FREE website is made possible by your contribution to the community.



    $8.78 of $2,500.00 goal reached.
    Donate Now
  • Topics

×
×
  • Create New...