Jump to content
Jan Kubeša

Gigabyte MB problem- wont boot

Recommended Posts

Hi guys,

this is my first post here. After trying for about 3 hours I was finally able to wrrite maverick iso on my usb (tried with dmg first but no luck). Anyway right after it starts booting I got this error:

 

1399191965__img_20140422_1445441.jpg

 

Looks like my MB which is Gigabyte 970A-DS3 is not working out of the box. I will probably need to modify the install somehow?

Hope somebody can help.

By the way I got FX8120 (I know AMD :( )

 

Thanx for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jan Kubeša first mention which version of osx that you're trying to install

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ 10.9 ISO version that I put on my USB with Win32DiskImager

I also uploaded AIDA64 output here : http://webprolidi.com/Report.htm#summary so you can look at the hardware I got

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jan KubeÅ¡a My 10.9 Bootloader was Chameleon 

The one thats in 1st picture is Clover ?

are you sure its 10.9 ? i dont think so

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ I was not able to boot the USB itself so using one tutorial I found here I made one usb with boatloader, second one with diskimager and booted it up that way. If you could point me in a way to get it booting with Chameleon I will be glad to try

EDIT: by formatting with Disk Manager I was able to start writing the .dmg (instead of the ISO) on USB, will let you know how did that go once I try to boot it up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, here is what happened: I was able to boot from my flash drive, used amdfx -v to load installer, but I have 2 problems

1. My keyboard is not working (should I get new one or use PS/2 to USB adapter?) It is PS/2 so there probably is not any software solution

2. I got SSD drive, can I install Mawerics on it?

Thanx for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

amdfx USBBusFix=Yes -v 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Didn´t help. My keyboard ios PS/2. I know there is a fix for that in the installation process but some people do not reccomend it. I am thinking about buying PS/2 to USB adapter or new USB keyboard. What would you recommend?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jan Kubeša New Keyboard

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ will get it tomorrow. Also could you recommend me which options to use for installation? 

Another thing is dual booting. I got one SSD with C and system reserved partition

one HDD with data and one empty HDD for Mac. When I tried to install Mac widows would stay stuck at bootlader unless I switched from AHCI and changed boot priority of course. I was wondering if I could just turn on/off AHCI and change bootloader based on which OS I´d like to boot or if I should just edit bootloader after I install Mawerics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $22.30 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hardware Information CPU Intel Core i7 6800K @ 3.40GHz Broadwell-E/EP 14nm Technology RAM 32.0GB G.Skill Trident Z @ 1599MHz (15-15-15-35) Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. X99-Ultra Gaming-CF (SOCKET 0) Graphics 2047MB NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (MSI)
      I have tried High Sierra and Sierra with no good luck. I had it installed once before but the issue was I couldn't boot into it, of course, lol.   Now I can't seem to get the installer to boot, but can get to the bootloader to enter flags. I've tried npci=0x2000  nv_disable=1 -v -f -x which ends up just crashing the thing and it says it's exiting.    I'm really trying to get this to work, I'm sick of Windows always having updates and dumb issues. My timezone won't even work right lol What?    Please let me know what other info you need so I can get this loaded!   PS: Tonymac banned me for discussing "illegal distributions" or using one or some crap like that... was a member for like 5 years. Really crappy of them. Not sure what they're even talking about. No warnings or anything. I think because I mentioned another site they got pissed lol    
    • I now see that my wifi adapter doesn't work as it's Intel.  I purchased USB-AC53 Nano which works, but handoff, even with functioning Bluetooth and wifi doesn't work.  Suggestions?  
    • @Niresh is there any work around for graphics for the gt1030 on dell optiplex 760?
    • @Niresh - my apologies for the delay.  I didn't see this until now.  I've made quite a bit of headway and am up and running except for my wifi from what I can tell.  Is this something you can help with?  As to the specs:   https://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/servicetag/6bx4y52/configuration   Thanks so much!
    • Hello everyone, unfortunately I have the same problem. To start Mojave I have to do it from usb, ... I await information about it. Thank you.
  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,148
    • Reviews
      2,613

    Latest File
    By Niresh

    193    2

×