Jump to content
rtangwai

RX 470 prevents booting

Recommended Posts

rtangwai

I can install Mojave on this setup:

 

i5-3570K (Ivy Bridge)

P8Z77-V lk BIOS rev. 1301

8GB RAM

Samsung 850 EVO 500GB SSD

 

Everything works (Ethernet, audio, etc.).

 

But when I plug in my Sapphire Nitro+ RX 470 8GB GPU before installing Mojave it hangs at:

 

Forcing CS_RUNTIME for entitlement:  com.apple.rootless.install Fri Nov 9 01:16:01 2018 iMac.local com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.bsd.dirhelper.560) <Warning>: Endpoint has been activated through legacy launch(3) APIs. Please switch to XPC or bootstrap_check_in(): com.apple.bsd.dirhelper

 

If I plug in the RX 470 after Mojave installs it reboots during the bootup - it happens so fast I cannot read the console messages.

 

I thought the Polaris GPUs were supported out of the box?

 

I tried combinations of PCIRootUID=0, DeInit=0, and InjectATI, still hangs on the same spot during install or reboots during bootup.

 

It is fine using the onboard HD4000 graphics, but I plan on upgrading to 32GB RAM and doing some Final Cut X so I really would like the RX 470 working.

 

I don't think anything is wrong with the RX 470 as it works fine in Windows 10 in the same computer.  I also tested a Sapphire Nitro+ RX 480 that is working perfectly in a Haswell Mojave box (i7-4770K), same issue on the Ivy Bridge.  The RX 470 works fine when put in the Haswell Mojave box.

 

 

Any help would be appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...