Disable ADBlock Extension If you have.
Jump to content
Kieran Ballard

Bootloader not installed + kernal panic

Recommended Posts

Hello,

 

I successfully installed Niresh Mavericks from USB

 

 

System specs:

 

UEFI Motherboard: Asus B85-PLUS

CPU: Intel Core i7-4770K 3.50GHz (Haswell)

GPU: (Built in) Intel HD Graphics 4600

HDD: Western Digital Scorpio Blue 120 GB

RAM 2x 4GB Corsair Vengeance

 

When the PC rebooted after install, it loaded the Niresh bootloader, where you choose to install from. I removed my USB and restarted my PC, it instantly booted into my bios. So I re inserted my USB and rebooted. At the Niresh bootloader, I chose the HDD I just installed Mavericks to. I used the bootflag below (I have Haswell):

-v

Mac started to boot, and I recieved a kernal panic.

 

Here is the first line (the problem) of what I see on screen

panic(cpu 2 caller 0xffffff7f81581cc9): No HPETs available... CPU(s) configured incorrectly

So I know my CPU is configured incorrectly, and I have to change this in the BIOS, but what exactly am I looking for? And where would I find it?

 

Also, how would I go about installing my bootloader properly (I just left the settings the same, apart from the SSD setting, I dont have one, so I unticked it, during installation)?

 

Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh man, I had told you to use boot flag xpcm-free if you get reboot or KP.

 

Follow suggestions too, they work. Believe me ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already tried using xpcm-free when booting after installation, it says "Loading kernal /xpcm-free" and then "Cant find /xpcm-free". I did use that flag during installation and it worked a treat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boot using USB using -x -f -F -v.

 

If it doesnt solve your issue, then there is already a thread for HPET, see that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It booted using those flags, could you help me install a bootloader or direct me to the right place now? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, sure. Download Slytherin or Multibeast and install Chameleon or Chimera.

 

I prefer Chimera over Chameleon as its 5 sec faster and less overhead, In SSD it should be faster.

 

Report back so mod can mark it solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont have any internet access for my PC at the moment, so I have been using a network bridge from my laptop, via ethernet to my PC. But mavericks dosent recognise my ethernet cable. So I downloaded chimera on my laptop (Windows 7) and copied it to another usb in transmac, then installed it on my PC, rebooted and it went straight to the bios.

 

My outstanding problems:

 

I cant boot without installer USB

I cant use ethernet

I cant install a bootloader

I have to use safemode every time I boot

 

What would be the steps to fix these issues?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your straight solution :

 

Download Slytherin/Multibeast into any pc (no matter its your or in cyber cafe or friends).

 

Put it in a USB Pen drive.

 

Boot OSX using USB-Installer.

 

Insert USB having Multibeast/Slytherin.

 

Run it and install BootLoader.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I downloaded Slytherin, ran it, installed Realtek 8xx, chameleon bootloader, NullCPUPowerManagement and tried to reboot. No bootloader appeared, so I used the installer. I didnt enter any boot flags this time because I was using the null cpu kext. I still got the no HPETs panic, but ethernet was working (it said in verbose mode). I then rebooted with the flags you told me before -x -f -F -v but I still got the HPET panic, I am now going to re install the whole OS, and choose the alternate bootloader on the customize menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting to know why did you install NullCPUPowerManagemen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because I read about the HPET panic, and people on other forums said it was to do with the AppleIntelCPUPowerManagmet.kext

 

Should I install Disabler.kext rather than NullCPUPowerManagement.kext or neither?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Install only when you need, just others having issue and they install should not mean you install too. First boot, and see if you get HPET then try one kext at a time and check results. And for bootloader better install Chimera (Multibeast) and do care about the target disk. It must be the OSX partition.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So on the installer customize menu, I leave things alone? Or do I de select NullCPUPowerManagement? (The first time I installed, I left NullCPUPowerManagement selected)

Share this post


Link to post
Share on other sites

NullCPUPowerManagement disables AppleIntelCPUPowerManagement.

AppleIntelCPUPowerManagement enables CPU power management, sleep, etc.

NullCPUPowerManagement disables all that.

 

So, both there may cause HPET/KP. Better install just one and test. Then install other and test.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installation I still get the HPET KP. In this screenshot, it says about the AppleIntelCPUManagement

 

Also, there was no bootloader, I am now going to boot with -v -f -F -x and install chimera, my ethernet kext, and disabler.kext 

 

 

1398003306__img_06331.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed chimera again, but no luck, still wont load. I used disabler.kext this time, and as far as I can see it works, but booting gets stuck at:

**** [IOBluetoothHCIController][SearchForTransportEventTimeOutHandler] -- Missing Bluetooth Controller Transport!

I only used -v for this boot.

 

I heard this is a graphics error, but I am not sure of how to resolve it. Any help?

 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

See if -x can boot into osx (safe mode but ok once we can boot into).

 

If alone -x doesnt work then test all the combinations of :

 

-v -f -F GraphicsEnabler=Yes (or No) PCIRooutUID=1 (or 0) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

-x alone works fine, but i do have graphical errors such as animations are choppy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you will get it. Now remind me which graphics card do you have. Sorry if you had told me earlier too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am currently using the onboard Intel HD Graphics 4600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community.

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $18.27 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×