Jump to content
WonderW0rk

Only boot with GraphicsEnabler=No

Recommended Posts

Hello, I installed Niresh Mavericks and managed to install normally, but I can only make the boot with the flag GraphicsEnabler=No. Has some way to automate this process and I do not have to type it every time I start my computer? 
 
My Specs: 
 
HDD: 1TB SAMSUNG HD103SJ 
CPU: Intel Pentium E5700 
Graphics: XFX HD 6670 1GB GDDR5 
Mainboard: ASUS P5G41T-M LX2/BR 
Memory: 4GB (1x4GB 800MHz Qbex) 
 
And I use 2 monitors, but one is HDMI and the other is VGA. The HDMI resolution works normally, but can not in the standard VGA resolution of it, which is 1600x900. Can anyone help me please

Share this post


Link to post
Share on other sites

For GraphicsEnabler=No

 

goto <OSXHDD>Extra

 

and open org.chameleon.Boot.plist

 

then inser these lines anywhere but between

<dict>......</dict>

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>No</string>

 

I never got VGA working as it works on Windows so wait for others reply.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@WonderW0rk For VGA Resolution either inject your EDID or use ScreenResX to force a custom resolution to your liking.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $22.30 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • @riddlemeright You have not posted any pictures regarding ACPI Error, without pictures I can not debug Also you need to post your full hardware specs
    • @Douglas Dreer use ATH9KFixup.kext with Lilu.kext also you need to add -ath9485 as boot-flag in clover config
    • @tdtech959 Without any pictures of kernel panic it is really hard to debug, but anyhow have you installed whatevergreen.kext with lilu.kext   i had a weird kernel panic when my onboard graphics was turned on, I was able to select external graphics card via BIOS settings as default. are you sure if the USB is the actual problem.
    • Has anyone managed to run the atheros 9485 run on Mojave? I even managed to make it recognize, but it can not find any network.
    • Hello everyone  I have installed High Sierra and updated to 10.13.6 before installing nVidea web drivers. After everything was installed (Kexts and the driver) everything booted fine. Graphics worked perfectly. My onboard USB did not work but I have some generic NEC USB 2.0 card that works fine. After a reboot later in the day, I had a weird kernel panic. It spit out strings no longer than 30 charters and then proceeded to reboot. I have not seen this type of panic . This happened when using the onboard USB 3.0 controller but was fixed by removing the device. But now I'm not sure what caused this. I have reinstalled about 15 times already. Here are my specs: ASUS B150 Plus D3 Intel Pentium G4400 ZOTAC GeForce GTX 1050 2GB WD Blue 500GB HDD 8GB Ram Some generic wireless card (That works) Thanks -T
  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,148
    • Reviews
      2,610

    Latest File
    By Niresh

    166    2

×