Jump to content
Sign in to follow this  
Vignesh Nagarajan

Realtek RTL8139/810X

Recommended Posts

Vignesh Nagarajan

Dear All,

 

Network status is showing red in Internet and server. I am using RTL8139Ethernet.Kext.

 

Please find the attachment of the kext used.

 

 

Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Peeyush Kumar

Start with your PC specs and specially about your network card as its a network issue.

 

For now remove that kext.

 

Rebuild kext cache (use kext wizard).

 

Download Slytherin (dont ask from where), and use "ALL IN ONE NETWORK SOLUTION"

 

It should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vignesh Nagarajan

@ BUt for me the kext is working and it shows the Ethernet Card details in the system info.

 

 

It not connected to the internet but connecting to my modem 192.168.1.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Peeyush Kumar

Loading and working both are different things.

 

You are card may be loaded properly but not working due to .kext configuration.

 

But if you are sure that its working then :-

 

Unplug your Ethernet

 

Open System Preferences-> Network

 

Delete every connection from left panel (use "-" button from down)

 

Plug Ethernet and connect.

 

Give it 1-2 mins to configure itself for first time use.

 

If it doesnt solve then try Slytherin method once.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vignesh Nagarajan

@ Its works perfectly.

 

 

The problem is I missed the DNS server address. now everything is working cool.

 

Thanks for your support. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...