Jump to content
Khin

Problem Installation Kexts/boot

Recommended Posts

Hi guys!! i have a problem with instalation. I installed 10.8.5 and after that i can't boot the OS.

 

But i want to try install again since 0 the OS.

 

I have a usb flash drive with niresh 10.8.5 (8gb)

and other usb (4gb) which i give format with BootDiskUtility (i was following the guide "newbie / noob").

 

 

In the moment when i need put the kexts or drivers i don't know what can i do...

I don't know if i should select intel graphics kexts or ati when i have ATI graphic card...

 

My PC Specifications are....

 

Processor: AMD FX 8150 (eigh core - black edition)

Motherboard: Gigabyte 970A-D3P

RAM: 2 x 4gb (DDR-3 1600 bus)

HDD: 1 TB

Graphics: ATI-RADEON 5570 HD

 

i tried boot the clover installation adding "kernel=amdfx graphicsenabler=no" at the end of lane-boot-flags, and i changed npci=0x2000 for npci=0x3000.

 

  • [*]I should keep writing kernel=amdfx ?? or amd? [*]What kexts i should select specifically to install 10.8.5 on menu installation??

Thanks...

 

PD: I'm learning english language sorry for mistakes :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

first install it if successfully install then install your drivers or kexts,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!! i finished the installation and i have a problem, of course. i didn't install drivers kext, because i don't know what i need to install.. on my computer. 

 

Someone can help me with the kexts?

 

My actual problem is.. that... 

 

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

What kexts i need to install if my computer specs... is:

 

Processor: AMD FX 8150 (Eigh-Core)

 

Motherboard: Gigabyte 970A-D3P

 

Video: ATI Radeon 5570 HD

 

Memory (RAM): 8 GB DD3 (1600)

 

HDD: 1 TB

Share this post


Link to post
Share on other sites

add this flag

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes></string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Eumuler</string>

Save and restart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

also boot with -f and try to use clover bootloader

Share this post


Link to post
Share on other sites

GraphicsEnabler=Yes

AtiConfig=Emuler

 

Right?

 

i need write this on boot clover no? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

or where can i add this flags on OS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

you can add this to org.chameleon.plist in in extra folder/where you installed mac os ,,,this is for chameleon bootloader 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, thanks ready, but the problems with graphics stills.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

I added the flags to system boot, and boot with -f. and the problem keep existing

 

I didn't install for now the kext's multibeast 5... because i don't know what kext i need to install on mi computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to do that and problem continues... i don't know what can i do... :/

 

I installed Mavericks and the graphics runs on 800x600 but this topic's Maverick forum  :(

 

I tried to do the same on Mavericks and after that I restarted and when the appe's logo appear after  2 min gives me a black screen...

 

Why? and where can i speak about this problem in this forum?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to do that and problem continues... i don't know what can i do... :/

 

I installed Mavericks and the graphics runs on 800x600 but this topic's Maverick forum  :(

 

I tried to do the same on Mavericks and after that I restarted and when the appe's logo appear after  2 min gives me a black screen...

 

Why? and where can i speak about this problem in this forum?

same in 10.9 mavericks forum  

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry i forgot abot your post but  i am going to working on it definately you will get your solution..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $22.30 of $200.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

  • Download Statistics

    • Files
      855
    • Comments
      2,148
    • Reviews
      2,613

    Latest File
    By Niresh

    191    2

×