Jump to content
sivanivassp

Ethernet configuration problem

Recommended Posts

In my niresh mavericks i cannot able to connect to internet. my ethernet is connected and network settings also ok but ISP, Internet and Server shows failed in network diagnostics... my service provider says that everything is okay from their side. someone please help me to work my ethernet. 

 

I can able to connect my windows 8.1 using ethernet cable. Only mavericks is problem.

 

My settings:

 

Configure ipv4: Manually

Ip address: 192.168.1.2

subnet mask: 255.255.255.0

router: 192.168.1.1

 

am using Airtel Broadband with dlink wireless modem. My wifi in mavericks is not working(atheros AR5B125.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Download this kext and then Go to > YOUR HARD DRIVE > System > Library > Extensions > IONetworkingFamily.kext > Contents > Plugins and drop the kext there 

 

then repair permissions with kext utility and reboot

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Devonic I downloaded your file n extracted it. I get a contents folder from your zip. 

 

in System > Library > Extensions > IONetworkingFamily.kext > Contents > Plugins 

 

there are 4 kext files named as 

AirportAtheros40.kext

AirportBrcm4331.kext

AppleAirportBrcm43224.kext

IO80211NetBooter.kext

 

and i moved your file to Plugins folder and did repair disk permissions and reboot. But no luck. Is there anything else i need to do? Please help.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ You put it in the wrong folder. I told IONetworkingFamily.kext NOT IO80211Family.kext

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ sorry i used the kext wizard and selected both Repair Permissions and Rebuild cache..

 

@Devonic thanks for the reply. i will do it again now in the correct folder.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Devonic Now i followed your instruction clearly. but still its not working. ISP, Internet and server shows failed.

 

 

There are other 9 different kext available in the plugins folder. please let me know if i need to delete those 9 files or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ You don't need to delete them, what you need to do is to overwrite the kext that is already there.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Devonic when i dropped your file "Contents" into Plugins folder, it doesn't prompt for overwrite. But already i have a kext named AppleBCM5701Ethernet.kext and i deleted it.

 

please tell me if anything i need to get my ethernet worked.

 

Once again thanks for your support..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its working!!!! thanks a lot... 

 

Thanks for your indeed support..... you are great...

 

PS: i used your old kext which has my vendor and device id.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ you're welcome :D just mark this post as solved and like my replies. Will help the mods and members a lot :D

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

can i be helped i was going to download the old files as @ had done but they were deleted. My internet and server says failed dispite using all kexts for the Broadcom Netlink Gigabit Ethernet. Any help or ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...