Operation system not found - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Operation system not found Jump to content

Recommended Posts

I have a dell inspiron 7000 i7 u4500 gforce 750

In the bios i disable uefi boot and change it to legacy, sata operation ahci

When I try to boot from the USB it said operation system not found

Used a different stck still same problem

What to do?

post-22565-0-06292500-1392848867_thumb.j

post-22565-0-91518100-1392848877_thumb.j

post-22565-0-61308800-1392848887_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you press F12 Does the USB drive shows up? Or just the harddrive and dvd/cd drive? And have you try different ports

Or if you have USB 3.0 try one of them ports

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you try with uefi enable?

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried all all the ports with at without uefi' all the ports are usb3, same problem

I try to write 2 different USB one with win32 the other with transaction same problem the bios is reading the information but I think there is something I do wrong

Any other suggestions?

I heve to mention I have windows 8.1 but I created a different partition for the macos x

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So i tried all the ports (all the ports are usb3) 2 different USB one written with win32 the other with transmac with or without uefi enable same problem.

The bios can see the stick in all the cases but it sad operation system not found

Any other idea...if you have a phone and a time so I can call you...I'm from Romania if you are wiling to give me your phone

post-22565-0-59347600-1392875188_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think is a bios setting but I don't know witch or it needs update although the laptop is November 2013 edition release ...please help us

Same problem here

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think is a uefi issue I try to instal iatkos ml with uefi and is trying to boot but gets stuck, it flicks the screen 2 times and then is black...but why niresh is not booting with or without the uefi no sister found

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see...well did you install the latest Bios for the motherboard?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

instaled the latest bios A06 

 

Motherboard ID <DMI>

Motherboard Name Dell Inspiron 7537

CPU Type Mobile DualCore Intel Core i7-4500U, 3000 MHz (30 x 100)

North Bridge Intel Haswell-ULT IMC

BIOS Type Phoenix EFI

BIOS Version A06

Adapter String Intel® HD Graphics 4400

Device Description NVIDIA GeForce GT 750M

Realtek ALC283 @ Intel Lynx Point-LP PCH - High Definition Audio Controller PCI

Network Adapter Intel® Wireless-N 7260

Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter PCI

 

i have the same issue with all the hackintosh i tried unibeast and after the unibeast start screen if i choose usb it just restarts the pc but with all the others like niresh or iatkos it sad operation sistem not found

i've replace the HDD with a empty hdd the same problems

i think is a motherboard issue with the uefi is just not letting me to boot 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any ideea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm with the same problem... I can't boot directly with niresh os x 10.9... I can only boot in legacy mode with clover + niresh 10.8.5... but after the setup the pc shows "operation system not found"... so I need to boot up the os x with the pen drive with the flags -x -s -v unmarking all clover setups... 

 

I have a dell with similiar specs...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use BDUtility and create startup usb. Boot using this then select Mavericks USB (you need 2 usb one for actual Mavericks and other for BDU)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem, i fixed the problem with Chameleon-2.2

This is what i did:

-Prepared a bootable USB niresh 10.9.0

-Installed the chameleon 2.2 pkg into the USB flash drive. since then it worked with no hassles.

 

Try it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any  progress with the dell 7000? I also want to know if someone has installed it and whether everything runs smootly?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

hlp me - after install mackintosh yosemite 10.10 zone into my laptop 

erroe boot - operation system not found 

plz help me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem WIth Dell 780

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have same problem pls help...

When i boot yosemite installation usb it says oprerating system not found.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting July 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $17.91 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hey friends, i need the DSDT  for mac OS X MAVERICKS 10.9.5  of my laptop (SAMSUNG R430), i can't find it anywhere. thanks!
    • @svpsl08 Your images don't work and post your specs as text don't share images, Have you tried installing High Sierra?
    • @nemirnooko Use VoodooHDA 2.7.4
    • Hey guys, this is my first post on this forum.   I've installed High Sierra on my box.   These are my settings:   Intel Core i5 3570k (Intel HD 4000) MSI Z77A-G41 8GB RAM 120GB SSD + 1TB HDD   I'm using an HDMI cable with a monitor resolution 1920x1080   Everything is working fine... I've got my LAN working after installing some kexts.   But now I can't have my VGA working properly (some glitches and slowdowns).   I've tried alot of things that I've found on the internet, like changing config.plist on Clover with some different settings. But nothing worked for me... even youtube videos showing how to get it to work...   Can you guys help me please?   Thanks!
    • 1--> https://photos.google.com/photo/AF1QipM62-Ht1JeeKXUn6BS-HM-cD4zgo3FxRpj8oOpD   2-->https://photos.google.com/photo/AF1QipNpz7cJKAi4ppNC3HAMlhL1ZfdCGmxyq-MgmNw5 system configuration link-->  1-->https://photos.google.com/photo/AF1QipMk1174nfxqu3HEBS004g-644jFbWhkRspjllDb 2-->https://photos.google.com/photo/AF1QipMcZd0YSTq2VNbzzI4zplay-S2fqT2NThWKPJ6g   Please help me to install hackintosh on my laptop   Thanks   
  • Download Statistics

    • Files
      850
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,586

    Latest File
    By Niresh

    991    0

×