Jump to content
Dan389573

Installing mavericks on virtualbox

Recommended Posts

My PC has an AMD FX 6300 CPU

 

I'm using virtualbox 4.2.16 (newest versions I've tested have usb issues)

 

VirtualBox config, 4gb ram, chipset ICH9 (have tried PIIX3 with similar results), EFI disabled, using 6 cpus, extended features and hardware virtualizations enabled, for testing I have network and Audio disabled, I have usb and usb2.0 enabled because I will need usb.

 

Mavericks iso from here: https://www.hackintoshzone.com/files/file/75-niresh-mavericks-for-intel-and-amd/

 

I have tried many flags but I attach images for the 2 that I think should be useful, first

amdfx USBBusFix=Yes -x -v

second

amdfx USBBusFix=Yes -x -v GraphicsEnabler=No cpus=6

 

 

Any suggestions on how to solve this are appreciated.

post-22382-0-44457600-1392761624_thumb.g

post-22382-0-93787000-1392761630_thumb.g

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

When making the machine, set your os to OSX either 64-bit or server, can't remember which one the lateest version of vbox states. Could you get into the installer at all?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is set to Mac OS X, Mac OS X (64 bit), I boot from the ISO, then type the parameters and press ENTER, the result is I get stuck on images attached, I assume that is the initialization of the installer.

 

When making the machine, set your os to OSX either 64-bit or server, can't remember which one the lateest version of vbox states. Could you get into the installer at all?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get similar results... it's just that I'm stuck at "system uptime in nanoseconds: 0"... it seems that I just can't get iso to install mac os...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

No clue. If you don't mind the legality side, there are several torrents of pre-built machines. I would just grab one of them to be honest.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest InfamousSynergy

Oh yea, as far as flags go you will 100% need "amdfx -v" you MAY need to add "npci=0x2000" and if the USB aint working you will need "USBBusFix=Yes". worst cause just add -x which is safe mode

Share this post


Link to post
Share on other sites

i tried with 2 cpu, then the boot flags look like 

USBBusFix=Yes -x -v GraphicsEnabler=No cpus=2 "

but i have an intel PC so u need the amdfx tag also :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...