Jump to content
Linuxoid

Problems with mavericks

Recommended Posts

Hi,

 

I ve just installed Mavericks, but i have some problems using it:

 

1.I can boot it only in safe mode, otherwise no kernel panic occur, just infinite boot

2.Launchpad and Safari problems(https://cloud.mail.ru/public/21ab24226ca9/IMG_2428.MOV)

 

What can i do with it?

 

CPU: Intel core i5 3550

GFX intel HD 2500

mb Asus p8 h77 v le

ram 16gb gscull 1866

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can u post a picture of the kernel panic

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no kernel panic, with -v, only black terminal screen; and pointer in a corner

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Black screen usually means Graphics related

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

It freezes just before login screen, and black screen(empty terminal) only when i boot with -v

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Managed to boot in normal mode(just mv all graphics-related kext`s, but, unfortunately, i forgot second parameter for mv, and now i have no kexts to enable my graphics). Can anyone share AppleIntelHD4000 kexts?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is all kexts for intel hd graphics from 10.9.1 ...repairs permission after installing it 

intelHD400.zip

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
I should i add this to org.chameleon.Boot.plist?
 
<key>device-properties</key>
<string>7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d00690064000000080000000b006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31</string>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have intel hd 2500 and i followed this tutorial:

http://www.macbreaker.com/2013/05/enable-hd-2500-graphics-on-your.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

oops!!!add that strings 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I added this code, set sys definition to mac mini 6.1 and now there is:

Graphics:Display 64mb shared memory

is it should be so?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes ,But are you getting full Graphics? Can you change the resolution to Max? And if you have Qe/Ci

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no graphics now, my kernel just dont load any kext`s for it, maybe there is some problem with org.chameleon.Boot?

 

here it is:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>device-properties</key>
<string>7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d00690064000000080000000b006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31</string>
	<key>Credits</key>
	<string>www.hackintoshzone.com</string>
	<key>EthernetBuiltIn</key>
	<string>y</string>
	<key>GraphicsEnabler</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Kernel Flags</key>
	<string>npci=0x2000 dart=0</string>
	<key>Timeout</key>
	<string>2</string>
	<key>UseKernelCache</key>
	<string>y</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1920x1080x32</string>
</dict>
</plist>
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried that, but my system just does not load this kexts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone here?

Share this post


Link to post
Share on other sites

add this device id in 

<key>device-properties</key>
<string>7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d00690064000000080000000b006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31</string>

 

use smbios of macmini 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have already added these lines, and now my GFX is recognized as 'Display 64mb shared memory", but CI and QE still not working

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, today, after hard rebooting my pc today (with switch on power supply(my system wasn't frozen, just i need to do that )), i have no screen flashes now in chrome. It seems that my system didn't load any kexts for intel hd(looked up with kext utility)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community.

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $8.78 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×