Disable ADBlock Extension If you have.
Jump to content
league007

Intel hd 4000 graphics problem

Recommended Posts

Hai guys I am new to mackintosh but I managed to install niresh mavericks 10.9 in my sony vaio svf14 series laptop .sound works out of box managed to get ethernet working but I don't know how to get my intel hd 4000 graphics to work . While installing mavericks I choose backup graphics kext and igpenabler=yes.But if I install the graphic kexts for hd 4000 I get black screen after booting.Then I have to install again my operating system.

If I didn't install graphics kext the screen flickers at some parts of video and browser. Please somebody explain to me step by step process to get the graphics fully working in my system. The below shown is  about my gpu displayed in system information

 

Display:

 

  Type: GPU

  Bus: Built-In

  VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory

  Vendor: Intel (0x8086)

  Device ID: 0x0166

  Revision ID: 0x0009

  Kernel Extension Info: No Kext Loaded

  Displays:

Display:

  Resolution: 1366 x 768

  Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)

  Main Display: Yes

  Mirror: Off

  Online: Yes

 

pls help !!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi - I'm having exactly the same issue with similar hardware on the vaio with intel hd4000. any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read it and used flag graphicsenabler=yes igpenabler=yes InjectIntel-ig=01660000now in system information i get this Intel HD Graphics 4000: Chipset Model: Intel HD Graphics 4000 Type: GPU Bus: Built-In VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory Vendor: Intel (0x8086) Device ID: 0x0166 Revision ID: 0x0009 Kernel Extension Info: No Kext Loaded Displays:Display: Resolution: 1366 x 768 Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yesbut no graphics acceleration.Now what to do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

try this to inject through dsdt 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried IntjectIntel-ig=04006601 and it worked full 3d acceleration with 1024 mb vram but the problem is my screen shows 4 desktops like in split screen . I will attach a photo of it.

post-15226-0-58439000-1392048468_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

are you using any DSDT ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

No dsdt just used bootflags after installation of mavericks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

try DSDT=Null or No ,,,plz show me your chameleon.plist in extra folder 

Share this post


Link to post
Share on other sites

also what connector are you using ??? vga or hdmi or dvi ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

 i use GraphicsEnabler=yes and InjectIntel-ig=04006601 at the time of boot.

 

I am using a laptop so don't know what connector is  for my display

 

My chameleon.plist .

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Credits</key>
<string>www.hackintoshzone.com</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>y</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>y</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000 dart=0</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>y</string>
</dict>
</plist>
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>PciRoot</key>
<string>1</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000 dart=0</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>y</string>
</dict>
</plist>
<key>IntelCapriFB</key>
<string>9</string>


change it from 0 to 11 which suites you better

change them as i told you ,,also delete kernel cache and rebuild it ,,if you don't know how to use this files ,open .sh file in terminal 

https://www.hackintoshzone.com/index.php?/file/152-kernel-system-caches/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks deepak problem solved.I used IntelCapriFB=3 and now I have full 3d acceleration. Once again thanks for the help.

 

Intel HD Graphics 4000:

 

  Chipset Model: Intel HD Graphics 4000

  Type: GPU

  Bus: Built-In

  VRAM (Total): 1024 MB

  Vendor: Intel (0x8086)

  Device ID: 0x0166

  Revision ID: 0x0009

  Displays:

Display:

  Resolution: 1366 x 768 @ 60 Hz

  Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)

  Main Display: Yes

  Mirror: Off

  Online: Yes

  Built-In: Yes

 
CAN SOMEBODY PLEASE TELL ME HOW TO CONTROL SCREEN BRIGHTNESS.MY SCREEN IS TOO BRIGHT AND I HAVE NO OPTIONS TO CONTROL BRIGHTNESS IN SETTINGS AND MY FN+F5 IS NOT WORKING WITH BRIGHTNESS CONTROL.
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

20121.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any idea how to do the above with clover?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I set Backlight at boot with clover 

 

key>SystemParameters</key>
       <dict>
                <key>BacklightLevel</key>
                <string>0xFFFF</string>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Download zip place it on Desktop ,,run install type your password ,finish

BrightnessFix_v1.1.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey there, I've been reading the forum post and tried clicking the link  above as I have the exact same problem as SOUPER 2  & LEAGUE007   that I can't get the Intel HD 4000 graphics to work, is there a link to the step by step guide,

 

I have HP 250 G1 laptop with Intel HD4000  - I understand you need to inject the DSDT or something but as the links have moved and after searching the forums I am asking for any help  running Mavericks 10.9 ,   after update 10.9.2  gave me a black screen so back to 10.9

 

Type: GPU

  Bus: Built-In

  VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory

  Vendor: Intel (0x8086)

  Device ID: 0x0166

  Revision ID: 0x0009

  Kernel Extension Info: No Kext Loaded

 

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community.

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Contribute

    This is a free website, We'll try to keep it that way, Your donations and disabling Adblock makes this site going on, Thanks for understanding.



    $18.27 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×