Jump to content
Sign in to follow this  
schnuffy1de

2 problems with high Sierra

Recommended Posts

hi

 

first big thx for your dmg

 

i installed high Sierra from usb.

 

i have 2 problems

1.) i have to start Hackintosh over usb than select the install medium. is this right?

2.) at sierra I have sound. at high Sierra I don't have sound. no devices found 

motherboard Asus p8h77-v

 

thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

The first issue is due to the bootloader not installed during the installation. You have to download Clover and install it on the boot drive. 

https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/

Make sure that the EFI partition on the HDD/SSD is formatted to FAT32 and not FAT16!! It happened to me and I had to format the EFI partition again and then copy the content of the EFI partition from the USB drive on it. 

The second issue is due to missing kext for your audio. I'm yet to figure out sound on my HP Probook. This can be sorted by Clover Configurator. 

http://mackie100projects.altervista.org/download-clover-configurator/

This app will let you to configure boot options and drivers. 

 

edit: Just installed WoodooHDA kext and sounds is up..

https://sourceforge.net/projects/voodoohda/

Edited by pepe999
Added more info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Hackintosh News Feed

News relevant to Hackintosh

×
×
  • Create New...