Jump to content
ran000

Info - success

Recommended Posts

Only for report:

1) My Sierra Hackintosh installation from a box notebook - no root device with High Sierra Hackintosh Installation USB

2) My other desktop PC, which was successfully done Sierra installation some time ago with some boot options - boot from High Sierra Hackintosh Installation USB but does not see hard disk for installation

Alexandre

Share this post


Link to post
Share on other sites

1: Try to boot with Chameleon in legacy mode, Keep pressing number 2 to boot chameleon or Number 6 to boot clover, Use Kernel flag USBBusFix=Yes

 

2)  Set SATA as AHCI in BIOS

Share this post


Link to post
Share on other sites

After some investigation I have success with Hackintosh High Sierra installation, which change old Hackintosh Sierra at my:

MSI GS60/Proc:i7-4710HQ/Mem:16G/Video:Nvidia GTX870M+IntelHD 4600/Drive:1000G HD + 256G SSD(raid)

Thank to Niresh for:       1: Try to boot with Chameleon in legacy mode,        I can boot from Install USB only in legacy mode, no success with any attempt to boot Install USB with Clover/UEFI

Thank to LeBaldi for:      I can choose what is my primary graphic (set to PCI Express)... and below I have this option of Multi monitor... was in AUTO and now changed to Disable.    I can boot only when I set as primary video card IntelHD 4600, but not Nvidia GTX870M. In my BIOS I have only such option.

Additional remark:          I did not see my Hard Drive in installation Disk Utility Menu until I have switched SATA mode  from RAID to AHCI,  after installation I have switched SATA mode to RAID back.  Unfortunately I could not find any kext for my SSD RAID, so I can work only with HD.

Could not update ( Combo Update 10.13.2 ) now. During update reboot ( original system was booted by Clover ) I get same picture as I have booting Install USB by Clover.  Any suggestion about updating, please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Niresh 

Do I have to make any BIOS setup  in order to boot from Chameleon from the USB drive? I enabled legacy mode on my UEFI settings, but when I try to boot from the USB, I only get a black screen.

 

Also, do I have to install another bootloader into an USB drive or the file you provided already has them both?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, saviopts said:

@Niresh 

Do I have to make any BIOS setup  in order to boot from Chameleon from the USB drive? I enabled legacy mode on my UEFI settings, but when I try to boot from the USB, I only get a black screen.

 

Also, do I have to install another bootloader into an USB drive or the file you provided already has them both?

Install USB has both ( Clover and Chameleon ) bootloader. Please, select correct boot-device in Legacy mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Managed to get the Chameleon bootloader working, but it also crashes in the middle of the boot. I get the following screen. Tried several flags (GraphicsEnabler=No IGPEnabler=Yes nv-disable=1 kext-dev-mode=1, to no avail.

IMG_20180106_195557673.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...