Jump to content
LordDonkey

USB boots to black screen

Recommended Posts

USB boots to black screen

I have an HP 17-x044ds with Intel Pentium N3710 (Braswell) with Intel HD Graphics 405, Realtek High Definition Audio, 2TB ST2000LM003 HN-M201RAD Seagate HDD, Insyde F.26 UEFI BIOS dated 6/5/2017, Intel Dual Band AC 3165, Realtek Ethernet, 1x8GB Stick of DDR3 A-Data ram. I created the Sierra Zone installer using TransMac. When I try to boot off the usb drive it just boots to a black screen and nothing happens, no errors, no blinking underscore, no flash drive activity. If I CTRL-ALT-DEL it does nothing but if I press the power button it shuts down. I tried booting it in legacy mode and it just reboots. I looked in the BIOS settings and the only option in there I can disable would be virtualization. So what is the issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14/07/2017 at 5:24 PM, LordDonkey said:

USB boots to black screen

I have an HP 17-x044ds with Intel Pentium N3710 (Braswell) with Intel HD Graphics 405, Realtek High Definition Audio, 2TB ST2000LM003 HN-M201RAD Seagate HDD, Insyde F.26 UEFI BIOS dated 6/5/2017, Intel Dual Band AC 3165, Realtek Ethernet, 1x8GB Stick of DDR3 A-Data ram. I created the Sierra Zone installer using TransMac. When I try to boot off the usb drive it just boots to a black screen and nothing happens, no errors, no blinking underscore, no flash drive activity. If I CTRL-ALT-DEL it does nothing but if I press the power button it shuts down. I tried booting it in legacy mode and it just reboots. I looked in the BIOS settings and the only option in there I can disable would be virtualization. So what is the issue?

I've no experience with using Transmac, that said, your symptoms would imply that the installer wasn't created successfully.

A distant second possibility could arise if you 2 monitors connected.  Try disconnecting one of them as there are known issues with dual monitor setups with Sierra/HS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tested the installer on a Dell Inspiron N5110 and it works on that computer fine. As for having 2 monitors, No. I don't have 2 monitors on this laptop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have the same issue and tested it with dell n5110 too ... and it works

tell me when u got the solution plz 

 

my pc spec

Ryzen 7 1700

AB350M Gigabyte

8 gb ram

GTX1050 TI

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I'm familiar with Clover, Chimera & Chameleon boot loaders and as stated I have no experience with Transmac.  Did you install a bootloader?  If so what is it?

So you start the machine, press F8/F12 to access boot menu and select the USB drive and this results in a black screen?  Or have you setup the USB for preferential booting in the BIOS?  Maybe you've tried both?

Are you able to boot from other USB devices now or ever? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...