Disable ADBlock Extension If you have.
Showing results for tags 'HD4000'. - Hackintosh Zone Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'HD4000'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • Hackintosh Tools
  • AMD Systems
  • HDA Kexts
  • Applications
  • Bootloader
  • Chipset
  • Hackintosh Distro
  • DSDT
  • Graphics
    • ATI
    • Intel
    • nVidia
  • ISO (Pre Boot_Images)
  • Kernel
  • Miscellaneous
  • Network
    • Ethernet
    • Wireless
    • Other Kexts
  • iOS Tools
  • MOBO Kexts
  • Essential Hackintosh Kexts
    • System Kexts
    • Audio Kexts
  • Members Only

Forums

  • Hackintosh Distro
    • Niresh Mojave Help Forum
    • Hackintosh High sierra
    • Hackintosh Sierra
    • Hackintosh Yosemite
    • Hackintosh Mavericks
    • Hackintosh Mountain Lion
    • Hackintosh Lion
  • MacPwn
    • MacPwn for High Sierra
    • MacPwn Mojave Support
  • International Languages
    • Türkçe Forum - Turkish Forum
  • Rules and Information
    • Announcements
    • Rules
    • Information
    • Reports and Suggestions
  • macOS Support Center
    • OS X EL Capitan 10.11
    • OS X Yosemite 10.10
    • OS X Mavericks 10.9
    • OS X Mountain Lion 10.8
    • OS X Lion 10.7
    • macOS Mojave Support
    • macOS Mojave Vanilla Support Forum
  • MacPois0n
    • Feature Request
    • Bug Report
  • Guides
    • Installation Guides
    • Troubleshooting
  • Kexts
    • Kexts problems
    • Requests
  • Hackintosh Supported Hardwares
    • Working Hackintosh Builds
    • Working Hardwares
  • Benchmark
    • Intel
    • AMD
  • Virtual Machine Discussions
    • VMware

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Interests

Found 18 results

  1. Hello, i am trying to install High Sierra on my ASUS X75VB but i am getting multiple errors with the ACPI. I believe it is CPU related? Mainboard: HM76 (X75VB SOCKET 0) CPU: Intel Core i5 3320m (Not the original CPU of this laptop!) GPU: Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA 2GB Geforce 740M RAM: DDR3 8GB Storage: 120GB SSD (SATA-2) I have used the DSDT.aml & SSDT.aml from the following resource: https://github.com/xxx10101xxx/ThinkPad-X230-macOS/tree/master/i5-3320M My config.plst can be found here: https://drive.google.com/open?id=1lK7ixY8fAvtIJv8gY6Gf-RQvKJBVcFLm Thanks in advance!
  2. Prototype~

    Graphics Bug

    Graphics Bug I successfully installed yosemite zone and successfully updated to 10.10.5 Now i have intel hd 4000 graphic card working but with big issue,there is problem with display,would any one help on it? I have nvidia gt 720m along side but i keep it disabled so i can boot the system
  3. HELP ON INTEL HD 4000(Lenovo G500s) Hello, I have successfully installed Sierra on my laptop but main issue is Graphics,my laptop Runs on intel hd 4000 and nVidia GT 720m I have installed nVidia Drivers but cannot change default OS X drivers and Intel HD not working(in setup, graphics was working) I tried ig-platfom id:0x01660003,0x01660009 and boot args:IGPEnabler=Yes/No GraphicsEnabler=Yes/No but not success yet! can anyone help me on this please!
  4. Dell Vostro 2420 HD4000 Sierra 10.12.3 Works Hello, Finally i succeed to install sierra on Dell Vostro 2420 HD4000, i5-3210,NVIDIA GeForce GT 620M(NVidia will never work) working with Clover bootloader & Chemelon boot loader enoch Chameleon-2.4svn-r2877 works but only working while booting boot loader flag below, i tried edit chameleon boot plist with below but not working, its only works boot loader selection boot flag. IntelCapriFB=3 1.HD4000 with QE/CI. igplatform-id=0166009 injecton. Clover boot loader add this string below=> <key>Graphics</key> <dict> <key>ig-platform-id</key> <string>0x01660003</string> 2.Touchpad working after rehabman new ps2controller from GitHub. 3.Wifi replaced with BCM4322 OOB WORKs.Ethernet RTL8111 Works oob, 4.sound working with voodoo 2.8.9. Tried Apple HDA but not working, need test again. 5.camera working. Fake smc with kozlec plugin works. Not working 1.Apple hda patching not working on 10.2.3, dont know the issue. maybe sierra patching apple hda required.(circus Logic CS4213) 2. Voodoo sound microphone problem, no voice recorded, mic detected but not listening voice, tried mic issue in forums. if microphone issue can be solved then it will be better, please help for solution. Dropbox link for clover config plist, after clicking wait for loading, its not blank. https://www.dropbox.com/s/61tmubs3vnl6dqx/config.plist?dl=0 or another link below with attachment of plist file https://www.insanelymac.com/forum/topic/322580-dell-vostro-2420-hd4000-hackintosh-sierra-10123-works/ Edited in green color
  5. Prototype~

    [Solved] BOOT UP issue

    I have a laptop with this specs: i3 3110m @ 2.4Ghz 2-core 4-thread intel hd 4000 nvidia geforce gt 720m 1TB GPT tabled HDD 6GB DDR3 RAM i successsfully installed Sierra zone,but i am having issue after installation: Debugger Called:</Library/caches/com.apple.xbs/sources/GPUDriversIntel/GPUDriverIntel-18.22.29/common/IONDRV/Intel/IVB/AppleIntel... 897 Assertion failed:(8==i)||((PFbInfo->Rangestolen.phyBase-pfbInfoPrev->RangeStolen.Phybase)==fFramebufferMemorysize) in verbose mode,i see this lines at last than hackintosh reboots suddenly and then boot0ss:error, any help appreciated
  6. luka3110

    HD4000 hp laptop help

    HD4000 hp laptop help I downloaded niresh-Mavericks and succsefully installed but i cant fix graphics and brightess i have hp g6 , i5 3210m, hd 4000 + 7670m,screen resolution 1600x900 i installed chameleon bootloader and i tryed to patch dsdt but it didnt work. what shoud i change? I will post pics and dsdt so if anyone can help i will be happy DSDT.aml
  7. Hello everyone, I'm trying to install Niresh Maverick on my HP SleekBook. Everything goes find as expected, I can boot installer with "hp -v" or "cpus=1" . I followed all the steps like Selecting Disk and other steps in tutorial then installation starts, but at the very end like after 100% complete it says "Installation Failed" I tried to install almost 10+ times with different flags customization options but at the end it says "Installation Failed". Can anyone help regarding this issue?? This is my laptop specs: CPU: Intel Core i5 3317U Ivy Bridge 1.7GHz Motherboard: HP 18FD (HM77) Memory: 6GB Graphics: Intel HD Graphics 4000 Graphics: Nvidia GeForce GT 630M Resolution: 1366 x 768
  8. toxic stuff

    Intel HD 4000 Vram 7mb

    little post installation problem (Installed yosemite 10.10.1 without any problem) BUT my Intel HD 4000 is being funny. I tried to insert the Kexts posted on another page (the latest kexts for yosemite) but apparently it doesn't really work. Resolution is 1920x1080, no problem there, but while on Finder or any other app, the management is just too slow and lags. I have configured SMBIOS to a MacBook Pro 9,1 since it has pretty much the same specs. Hope some of you can actually help me because apart from this, everything seems to work just fine. Thanks a lot to everybody SYSTEM INFORMATION PAGE, GRAPHICS Chipset Model: Intel HD Graphics 4000 Type: GPU Bus: Built-In VRAM (Total): 7 MB VRAM (Dynamic, Max): 10 Vendor: Intel (0x8086) Device ID: 0x0166 Revision ID: 0x0009 Kernel Extension Info: No Kext Loaded Displays: Display: Resolution: 1920 x 1080 Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes
  9. Hello, i have a problem with my Graphics Card. I don't have full graphics support of my Intel HD4000. I have a Lenovo G500s. Everything is working fine except Wi-Fi and graphics. Wi-Fi i don't care i always use cable But my graphics i want to have it working correctly. My specs are: Lenovo G500s Intel Core i7 3612QM 2.10GHz 8GB DDR3 1600Mhz RAM 1TB HDD Nvidia GeForce GT 720M 2GB (i know this one is not gonna work... ) Intel HD Graphics 4000 resolution 1366x768x32 here is some information in my System information field: Intel HD Graphics 4000: Chipsetmodel: Intel HD Graphics 4000 Type: GPU Bus: Ingebouwd VRAM (total): 64 MB shared systemmemory Fabrikant: Intel (0x8086) Apparaatcode: 0x0166 Revisiecode: 0x0009 Info kernelextensie: Geen Kext geladen Monitors: Monito: Resolution: 1366 x 768 Pixeldiepte: 32-bits Color (ARGB8888) Hoofdbeeldscherm: Ja Synchrone weergave: Uit Online: Ja and another one: Beeldscherm: Type: GPU Bus: PCIe Breedte PCIe-baan: x8 Fabrikant: NVIDIA (0x10de) Apparaatcode: 0x1140 Revisiecode: 0x00a1 Info kernelextensie: Geen Kext geladen This is my org.chameleon.boot.plist configuration <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Credits</key> <string>Niresh12495</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>y</string> <key>GUI</key> <string>No</string> <key>GraphicsEnabler</key>/Extra/org.chameleon.boot.plist <string>y</string> <key>Kernel Flags</key> <string>npci=0x2000 dart=0</string> <key>Timeout</key> <string>3</string> <key>UseKernelCache</key> <string>y</string> <key>Kernel Flags</key> <string>"Graphics Mode"="1366x768x32"</string> <key>Graphics Mode</key> <string>1366x768x32</string> </dict> </plist> If someone can help me! Thanks!!
  10. First of all, hello guys and thanks in advance for your support. I desperately need your help. I have a laptop, Acer E1-570 where I successfully managed to install Niresh Mavericks 10.9 I have Chameleon bootloader and at first the system didn't want to boot. It only booted with -x boot flag that's it safe mode. After some advices around forums, I removed all the kexts files relating the graphics from /System/Extensions/Library and now it's booting fine without any boot flag but I have no internet and no graphic acceleration. The graphic card is correctly identified but no kext are loaded. As I said, I have the HD 4000 integrated graphic card and I don't know what to do to install the correct kext file. I tried everything but every time I install the AppleIntelFramebufferCapri.kext , Mavericks won't boot and I don't know which boot flag should I use but I tried almost anything. Could you please, please, give a hand with this? Thanks again guys
  11. My situation is really strange. I installed Windows 8.1 and Mavericks in one hard disk drive with three partitions, one for each operating system and one just for storage purpose. Since my wireless network card (BCM943142HM) is not usable in OS X, I bought a USB Wifi Adapter (TP-LINK TL-WN725N) so that I could access internet. But when I use a lot of internet bandwidth (downloading torrents) the computer freezes completely. So I decided to work heavy internet use in Windows and just specific tasks on OS X. I’ve been using my computer in this way for almost 8 months without any additional issues. But recently I found somewhere that in order to stop the random freezes caused by the high internet’s bandwidth use, I had to disable Spotlight. So I did it, but the freezes continued. However I noticed that I could use the computer for a longer period of time before it froze again. So here is the problem. Yesterday, after some of this freezes I restarted the computer and now it beeps 8 times while booting indicating a display problem according to Dell, and the display shows up like this while booting and in Windows: But inside OS X the screen turns off. When I perform the display test according to Dell (holding down the D key and then pressing the Power button to turn on the computer) it shows solid colours indicating that the display panel is working correctly. Right now I’m using an external monitor connected to the HDMI port which is working correctly in both operating systems. Inside OS X it’s like there is no display panel connected to the graphics adapter, and in Windows it detects the display panel as a generic monitor. I’m really concerned about this. I know this is not a common problem, so I would appreciate any help!
  12. Aldis Tannos

    Problem with Intel HD4000

    Hello, this is my first post so pardon me: I recently installed Niresh Mavericks to Asus x552CL it runs with i5 3337u and 8 GB of RAM Everything is perfectly fine except my graphic card. The graphic is glitchy everytime I slide launchpad. It also happens when I try to watch a movie. I follow this step : https://www.hackintoshzone.com/topic/1173-intel-hd-4000-graphics-problem/ and still no luck. and also, when I installed mavericks, I chose to backup all graphic kext. My screen resolution is 1366x768 but when booting up the apple logo only takes like 3/4 my screen. And back to normal when the os booted up.
  13. Hello I have a Dell inspiron 15r intel core i5 with Intel HD 4000 Graphics i have succesfully installed niresh 10.9 only two things that are wrong is my wifi is not working witch I have a wifi card compatiable with OS X coming from amazon (that problem is solved) But i need help with graphics i can not get the "glass" menu bar and stuff loads all blocking when i manually install it boots and goes to a black screen! i really need help
  14. Hi everyone, This is a guide for enabling the ports VGA and HDMI/Audio for Notebooks with Intel HD4000 GPU, which is based on my experience and details found by our hackintosh community making the guide in a way so everyone can understand. I will try to improve this guide and add more details when i find something. Needed: "AppleIntelFramebufferCapri.kext" From System/Library/Extensions Hex fiend application to patch the kext (Link:Hex Fiend) INFORMATION ABOUT THE CONNECTORS FROM APPLE KEXT "AppleIntelFramebufferCapri": Lets first take a look at the connectors found and used by Apple in "AppleIntelFramebufferCapri" kext. The values which we need to consider and relevant from Apple framebuffer kext are Connectors types and its number for detecting Display ports. Connectors number values: 503 - LVDS (Laptop built-in display)602 - VGA 205/406/304 - HDMI/DVI/DP Connectors Type values: DVI/DP - 0004DVI DUAL LINK - 0400HDMI - 0008 and 06VGA - 1000/0010/0001 CONNECTORS VALUES FOR DISPLAY PORTS DETECTION: //LVDS, works with any one of the below values 05 03 00 00 02 00 00 00 30 02 00 00 05 03 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 01 00 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 01 00 00 00 02 00 00 00 30 02 00 00 Port values XX XX can be any one from '02 05/ 03 04/ 04 06' for DVI/DP/HDMI. //DVI, works with any one of the below values XX XX 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00 XX XX 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 XX XX 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 //HDMI XX XX 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 Connector type values XX XX can be any one from '10 00/ 00 10/ 00 01' for VGA. //VGA, works with any one of the below values 06 02 00 00 02 00 00 00 30 02 00 00 06 02 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 06 02 00 00 XX XX 00 00 07 01 00 00 06 02 00 00 XX XX 00 00 07 00 00 00 06 02 00 00 XX XX 00 00 81 00 00 00 06 02 00 00 XX XX 00 00 06 00 00 00 06 02 00 00 XX XX 00 00 09 00 00 00 EXPLAINING THE PATCH PROCESS OF CONNECTORS TABLE: Below, we have the Connector table from AppleIntelFramebufferCapri kext for platform-id 09 00 66 01. The reason for taking this platform-id as an example is because mostly every HD4000 dev-id has 09 as their revision code and 64MB of dedicated memory. (Next close match/better platform-id is 03) Original: 09 00 66 01 01 03 03 03 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 F0 D9 05 00 00 00 00 00 01 00 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 02 05 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 03 04 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 Let me explain the above table by each line In this, we have information regarding platform id of HD4000 (09 00 66 01) and number of Connectors(Ports) which is 03. We can edit this port number to be 3 or less and overriding the respective lines of the port with '0' values which will eventually remove that port from the connectors frame buffer table. Note: 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 F0 D9 05 00 00 00 00 00 Each connector table of platform-id has some lines like above which varies for each version of AppleIntelFramebufferCapri kext and I don't know what these are but they are needed, so don't do any changes to this. 01 00 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 The above line represents Laptop display(LVDS) which works fine for most, so we don't need to change anything here. But, if you find your LVDS is not working then try experiment with other LVDS values i've mentioned above. 02 05 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 03 04 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 The above 2 lines represent Display ports DVI and HDMI, but for HDMI only Video will work so for Audio we need to use modify the Connector type values like below. 0205/0304/0406 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 Here we have edited connectors table for HDMI and VGA: Edited connectors table for GPU with 64MB dedicated memory: Platform id 09 00 66 01 09 00 66 01 01 03 03 03 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 F0 D9 05 00 00 00 00 00 01 00 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 06 02 00 00 00 01 00 00 09 00 00 00 03 04 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00(or)09 00 66 01 01 03 03 03 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 F0 D9 05 00 00 00 00 00 05 03 00 00 02 00 00 00 30 02 00 00 06 02 00 00 00 01 00 00 09 00 00 00 03 04 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 Edited connectors table for GPU with 64MB dedicated memory: Platform id 03 00 66 01 Original: 03 00 66 01 01 02 04 02 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 05 03 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 02 05 00 00 00 04 00 00 07 04 00 00 03 04 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00 04 06 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00 Edited: 03 00 66 01 01 02 04 02 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 05 03 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 06 02 00 00 00 01 00 00 09 00 00 00 03 04 00 00 00 08 00 00 81 00 00 00 04 06 00 00 00 08 00 00 81 00 00 00 Edited connectors table for GPU with 96MB dedicated memory: Platform-d 01 00 66 01 Original: 01 00 66 01 01 03 04 03 00 00 00 06 00 00 80 01 00 00 00 30 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 F0 D9 05 00 00 00 00 00 01 00 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 02 05 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 03 04 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 04 06 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 Edited: 01 00 66 01 01 03 03 03 00 00 00 06 00 00 80 01 00 00 00 30 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 F0 D9 05 00 00 00 00 00 01 00 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 02 05 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 06 02 00 00 00 01 00 00 09 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 Edited connectors table for GPU allocated with 32MB Dedicated memory: Platform-d 0A 00 66 01 Original: 0A 00 66 01 00 02 03 02 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 02 05 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 03 04 00 00 00 04 00 00 07 01 00 00 04 06 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 Edited: 0A 00 66 01 00 02 03 02 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 05 03 00 00 02 00 00 00 30 02 00 00 06 02 00 00 00 01 00 00 09 00 00 00 04 06 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 NOTE: For detecting LVDS, HDMI and VGA connectors, you have to try each value from "Connectors values" of Section-2 to find out on which connector your notebook is using what in order to make them work. You can experiment with other connectors tables found in the Apple frame buffer kext as well(which are 12 in number) using the "Connectors values" info of Section-2 to find even better one, because every notebook is not going deal VGA and HDMI similarly. NOTE: Editing the wrong framebuffer results in no change to system behavior. There are 8 instances of 02 05 00 00 00 in the 12 framebuffers. First step is to find the framebuffer that is loading from IOReg/GFX0/AAPL,ig-platform-id, i.e., 05 00 62 01. Next find 02 05 00 00 00. This ensures the correct framebuffer is edited. STEPS FOR PATCHING THE KEXT: Get the File "AppleIntelFramebufferCapri" from AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS folder and place it in some place(Ex:-Desktop) for patching Open the above file from the Hex fiend application Press Command + F for searching Enter Original Connectors table values in Find Box and edited Connectors table values in replace box then Click on Replace all button Now save the file and copy back the file to the Folder AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS Install the patched Kext NOTE: Display's won't detect automatically, so we have to detect manually by going to the Display preferences and Click on Detect Display button. In Mountain Lion, we don't see Detect Display button at Display preferences. For getting this button, hold the ALT key at Display preferences to display the "Detect" button. For HDMI Audio: We need a DSDT patch for HDEF and patched AppleHDA (VoodooHDA might also work) From Mountain Lion 10.8.2 or later, VGA is not working due to the changes made by the Apple in the graphics drivers. I will update the thread when there is info about VGA. Credit goes to bcc9,RevoGirl, toldeda ,EMlyDinEsH and others. original post of EMlyDinEsH . Hope this guide helps for people trying to get VGA and HDMI If you have Mobo With UEFI Bios then you can also Go through My Friend deadmau5 's Best Regards Deepak
  15. Hello!, I have problem, I have chamelon 2.2 r2255. I tried change this file in Extras folder org.chameleon.Boot.plist. Even when i deleted it it still worked. What i need to do? I use onboard VGA but with hdmi is same problem. I have tried find solution but nothing. Inside org.chameleon.Boot.plist is <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Credits</key> <string>Niresh12495</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>GUI</key> <string>No</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>Kernel Flags</key> <string>npci=0x2000 dart=0</string> <key>Timeout</key> <string>3</string> <key>UseKernelCache</key> <string>Yes</string> <key>IntelCapriFB</key> <string>11</string> </dict> </plist> My specs are. CPU: Intel i7 3770k IGPU: Intel HD 4000 Motherboard: Asrock z77 extreme 4 Wifi: DL-WDN4800 Ram: Corsair 16 GB OS: OS X Mavericks 10.9 niresh I use onboard VGA.
  16. I have HP envy 14 ultrabook Running Niresh 10.9. Everything works smoothly except launchpad, Safari and Video. the issue is with my graphics card i think. Intel HD 4000 shows only 64MB and in system report there are both graphics card shown ATI + Intel 4000. How i make ATI default graphic card or any other fix for this problem ? Any specific kext for ATI 7670M 2GB ?
  17. Hello guys. I have installed Mac OS X on my Ultrabook. With booting in Installation and with Installation i had no Problem, but i can not boot to installed Mac(frozen Apple loadin logo). I can booting only with boot flags -x -v. and can not use USB drive and internal HDD( Mac i had installed on SSD), have not any Internet Connection.(wifi Adapter not workt). At first i would make something with USB, to can load any Driver and when booting and installing in MacOS. But Logitech USB Mouse workt good. My System: Acer Aspire S3 391 Intel Core i5 IntelHD 4000 SSD 20GB HDD 500GB RAM 4GB and in Bios only 128 Mb to internal Video. I can not change this in BIOS. (BIOS Version 2.19) Hier i have uploaded some photos. Sorry for bad qualitat, i had make witj phone , i have no Connection with Internet on Mac OS. USB Foto in System Settings: http://s1.directupload.net/images/140314/e69pitr5.jpg Display Settings: http://s7.directupload.net/images/140314/htcdwlxr.jpg Chameleon pllist File: http://s14.directupload.net/images/140314/t7z523ay.jpg Thanks for any Answer.
  18. Antonio Marino

    Intel HD4000 acceleration

    Hi everyone, I have an HP laptop with Optimus technology (HP Sleekbook 15 - Ivy bridge HD4000 + GeForce 630M) on which I managed to run Niresh 10.9 but I still got a problem. Needless to say, I can't disable the GeForce from BIOS like on most laptops. In order to successfully boot in mavericks, I had to remove all the graphic kext files from S/L/E (either Intel, ATI and Geforce), so I can now boot with GraphicsEnabler=Yes. Of course now my system recognises the HD4000 but only with 64M of shared memory and the graphics is kinda buggy. I tried to install the HD4000 graphics kexts for mavericks from the download section, but when I do it, I can't boot anymore (black screen). I don't know if that happens because the OS tries to use the GeForce chip or because it needs something else. Are there any other kext files that I need to install in order to have a full functional graphics (either using the Intel or the Nvidia chip) ? Cheers
×