Jump to content

GeorgettaCZ

Members
  • Content count

    8
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About GeorgettaCZ

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 06/10/1981

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    macOS
  1. GeorgettaCZ

    Amd 7650M

    Hi! As I wrote before... there is AMD graphics only in my HP laptop (HP8570p). I did not write a single letter about my device being an AMD-based PC. But thank you anyway! I will ask them there... Cheers, bye!
  2. GeorgettaCZ

    Amd 7650M

    Hallo Eric! Thank you for your input. Could you please post a link to what you suggested me to download? Will appreciate that! And will let you know the outcome. Regards
  3. GeorgettaCZ

    Vanilla Mojave Hackintosh with MacPwn

    Already got Mojave installed. Now I fight n struggle with graphics. How to make an AMD 7650M use all the 1GB of VRAM? Any universal guide for AMD GPUs?
  4. GeorgettaCZ

    Vanilla Mojave Hackintosh with MacPwn

    Already got Mojave installed. Now I fight n struggle with graphics. How to make an AMD 7650M use all the 1GB of VRAM? Any universal guide for AMD GPUs?
  5. Hallo! I hope I chose the correct forum section. If not, I apologise, and yes please, move it to the correct place. Now to my problem. I have HP 8570p with i7-3540M Ivy Bridge, 8GB RAM@1600MHz, AMD 7650M 1GB, Apple SSD 128GB + WD Black 500GB HDD instead of DVD, 1600x900 screen. It seems that the intel HD4000 is completely disabled, I can't see it neither in Windows nor in Ubuntu nor in macOS. I successfully installed High Sierra and all is working fine except for the graphics. It shows only Basic display with 5MB. Here is what I achieved so far: 1. temporally installed Win 7 to grab my 1600x900 screen EDID raw data - this is what I got: 00FFFFFF FFFFFF00 06AFEE11 00000000 00120104 90221378 02E4E5A0 59579226 0D505400 00000101 01010101 01010101 01010101 01016432 40966284 3230402A A40058C1 10000018 98214096 62843230 402AA400 58C11000 00180000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000002 000C49F9 0A3C661B 2A396620 20200001 2. temporally installed Ubuntu 18.x.x to grab my GPU ROM file - successfully dumped 65kB vbios.rom 3. Get AMD FrameBufferUtility (AMDFBU) - inserted my vbios.rom - recognised my PCI ID 1002:6841 from vbios and in AMD6000Controller with 5 video outputs (LVDS, DP, DP, DP high res, VGA), suggested to use Pondweed FB, so I disabled one DP and the old VGA - generated ATI connectors data and ATI connectors patch >>>> put it all in Clover 4. Clover 4678 - inserted vbios.rom in ROM folder - selected Load VBIOS, Patch VBIOS, Inject ATI (RadeonDeInit not selected) - patched AMD6000Controller with AMDGPU-provided connectors data - selected InjectEDID and pasted the code above Later I also tried other FBs with LVDS support, tried to disable some video outputs as I don't need them all anyway, tried also AMD7000Controller with added 0x68411002 and some LVDS supporting FBs. Always same result. After restart, AMD 7650M is recognised but still with only 5 MB of VRAM. Any ideas? Please, help. Regards
  6. GeorgettaCZ

    Amd 7650M

    4 years later... Hallo! Well, I am in similar situation. I have AMD7650M with 1GB VRAM in my HP8570p. High Sierra successfully installed, all works except for the GPU - shows only Basic display with 5MB - screen flickers. 1. temporally installed Win 7 to grab my 1600x900 green EDID raw data - looks like this: 00FFFFFF FFFFFF00 06AFEE11 00000000 00120104 90221378 02E4E5A0 59579226 0D505400 00000101 01010101 01010101 01010101 01016432 40966284 3230402A A40058C1 10000018 98214096 62843230 402AA400 58C11000 00180000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000002 000C49F9 0A3C661B 2A396620 20200001 2. temporally installed Ubuntu 18.x.x to grab my GPU ROM file - successfully dumped 65kB vbios.rom 3. Get AMD FrameBufferUtility (AMDFBU) - inserted my bios.rom - recognised my PCI ID 1002:6841 from vbios in AMD6000Controller with 5 video outputs (LVDS, DP, DP, DP high res, VGA), suggested to use Pondweed FB, so I disabled 1 DP and the old VGA - generated ATI connectors data and ATI connectors patch >>>> put it all in Clover 4. Clover 4678 - inserted vbios.rom in ROM folder - selected Load VBIOS, Patch VBIOS, Inject ATI (RadeonDeInit not selected) - patched AMD6000Controller with AMDGPU-provided connectors data - selected InjectEDID and pasted the code above After restart, AMD 7650M is recognised but still with only 5 MB of VRAM. Any ideas? Please, help.
  7. GeorgettaCZ

    Niresh High Sierra

    To be honest, I love HZ and InsMac! You both webs rock! I've been to TMX86 but they are waaayy tooo restrictive and commanding and RehabMan?? For Crist sake, for any simple question his only answer is "read the guide carefully" or "your profile/signature is not complete" and/or "your preboot log and reporting files are missing"... that got unacceptable for me at a certain moment. But you guys, you are just friendly and all fun! Love you guys! PEACE!
  8. GeorgettaCZ

    Vanilla Mojave Hackintosh with MacPwn

    Hallo, is the installer meant only for PCs or also for laptops? I have HP 8570p with i7 and AMD 7650M gpu. There is High Sierra already installed but I can't make the gpu fully working. I can scratch the HS and try MJ. Thank you for answer. Regards
×